ELEKTROPRIVREDA HDZ BiH Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg zaposlio sina u EP, a i tetak Čović još jednu članicu obitelji

20.05.2023.

Dragan Čović, koji u Elektroprivredi ima pozmašan broj članova obitelji, sestriće sa svoje strane, sada je potpomogao i supruginu rodbinu, te je posao u Elektroprivredi našla i kćerka njegova šure Ivice Prskala Peteka

Piše:  Istraživački tim Hercegovina.info

Dragan Čović slavodobitno je najavljivao osvježenja u nekoliko javnih poduzeća u kojima kadrovira HDZ, misleći na smjene direktora. No, osvježene su novim poslovima i obitelji mnogih HDZ-ovaca. Još uvijek prvi u HNŽ-u, premijer na izmaku Nevenko Herceg zaposlio je, javljaju nam čitatelji, koji su aplicirali, a nisu primljeni, svog sina Antonia u Elektroprivredu HZHB na zadnjem natječaju. 

Hercegov sin odlukom Uprave društva o prijemu radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme primljen je 20. ožujka ove godine. Premijer na odlasku nije se pobrinuo samo za vlastitog sina, nego je i bratova sina Šimuna Hercega, osvježio poslom i biti će pomoćnik ministru pravosuđa u HNŽ.

U skladu s Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, objavljena je Odluka o odabiru korisnika po Javnomu pozivu za pomoć mladim znanstvenicima-istraživačima s područja Hercegovačko-neretvanske…

Bio mu je i među prvima za novčanu pomoć mladim znanstvenicima u HNŽ-u, o čemu smo ranije pisali, a Šimun Herceg bio je i jedan od osam savjetnika Lidije Bradare o čemu je pisao CIN.

Čovićevih k’o u priči

Dragan Čović, koji u Elektroprivredi ima pozmašan broj članova obitelji, sestriće sa svoje strane, sada je potpomogao i supruginu rodbinu, te je posao u Elektroprivredi našla i kćerka njegova šure Ivice Prskala Peteka, saznaje hercegovina.info

Petek je Čovićev šura, odnosno brat njegove supruge Bernardice, starosti preko 60 godina. Također je zaposlenik EP, ni manje ni više nego direktor za distribuciju, te član UO. Bio je referent voznog parka, rukovoditelj OP Jug, pa onda direktor za opskrbu električnom energijom, što i ostaje, unatoč činjenici da je vremešan i da je vrijeme za pomlađivanje.

undefined

Pomlađivanje Elektroprivrede HZ BH proteklo je u najboljem redu. Nakon što smo identificirali vršitelja dužnosti Elektroprivrede Dragu Bagu, kao kuma Čovićeva zeta, uočili smo da je u…

Podsjetimo, Vlada FBiH imenovala je Dragu Bagu za v. d. generalnog direktora, Roberta Lesku za v. d. izvršnog direktora za pravne poslove, Anabelu Brekalo za v. d. izvršnog direktora za ekonomske poslove, Dražena Zeleniku za v. d. izvršnog direktora za proizvodnju električne energije, Iliju Bakalara za v.d. izvršnog direktora za distribuciju električne energije i Čovićeva šuru Ivicu Prskala za v.d. izvršnog direktora za opskrbu električnom energijom. Od Čovićeve rodbine u Elektroprivredi radi još sestrin sin Branislav Stojkić, supruga zetova brata i zet Mario Krezić. Član UO Robert Lesko Čoviću je rođak.   


Čovićev zet Mario Krezić u Elektroprivredi je došao za pripravnika 2015. godine, na mjesto referenta u razvojnoj jedinici. Nakon toga biva raspoređen na mjesto stručnog suradnika. On je na Vladi FBiH trebao biti imenovan za direktora razvoja u EP,  no nakon našeg članka da je upravo to bio cilj pomlađivanja u EP,  jedino direktor razvoja nije imenovan. Očekuje se da će se to dogoditi nakon što bura oko akcije ‘pomlađivanje’ utihne. Zgodno je spomenuti i da je trenutačni v. d. Elektroprivrede Drago Bago kum Čovićeva zeta Marija Krezića.  

Sukladno našem članku, da za v. d. ravnatelja Elektroprivrede dolazi kum od zeta Dragana Čovića, danas je kadrovirala federalna Vlada.  Time se, po stoti puta potvrdilo…

Sinovi načelnika

U EP su financijsko utočište našli i sinovi nekih hercegovačkih načelnika, među njima i sin širokobriješkog gradonačelnika Mire Kraljevića.

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne poziv za 88 radnika raspisala je u veljači ove godine. Pisalo je da se radnici traže u Mostaru, Prozor-Rami, Svitavi, Grudama, Širokom Brijegu, Novom Travniku, Livnu, Usori, Čapljini, Stocu, Ravnom, Posušju, Tomislavgradu, Glamoču, Novoj Biloj, Kreševu, Žepču, Vitezu, da su potrebni blagajnici, referenti za obračun i naplatu, monteri i inženjeri.

Nije pisalo da se radnici traže u središnjici HDZ-a u Mostaru, gdje je kreiran popis za zapošljavanje u Elektroprivredi. Ta tvrtka je na kraju 2022. godine zapošljavala 2.283 radnika, a simptomatično, baš pred smjenu direktora i uprave, HDZ mediji u Mostaru masovno su prenijeli da je poslovala s gubitkom od 81 milijun maraka. Već se po tome moglo namirisati da je Marinko Gilja pao u nemilost predsjednika HDZ-a, i da se nešto čudno događa. Ubrzo su uslijedile kolektivne ostavke. Marinko Gilja i cijela uprava 11. travnja potpisali su ostavke. Od nove uprave čekamo odgovore o prijemu novih radnika, a Gilja, osim što se oglasio o minusima, o svemu šuti.

U Elektroprivredi još radi supruga Zorana Tomića, dobra prijateljica ravnatelja SKB Ante Kvesić, te mnogi drugi prijatelji i rodbina lokalnih HDZ-ovaca. Ima tu i raje iz navodnih oporbenih stranaka, a o čemu su mediji već pisali.

Idi naVrh

Don't Miss