Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu

02.10.2022.

Po nalogu Tužilaštva BiH i Tužilaštva u Prijedoru slobode je lišeno pet osoba zbog izbornih nezakonitosti u izbornoj jedinici Bosanski Novi.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za lišenje slobode 5 oosoba, koje su osumnjičene za donošenje velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto.

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.

Predsjednik OIK-a Ljuban Knežević je pojasnio da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka da li će početi izborni proces u Hozićima.

Knežević je naveo da birački odbor u Hozićima ima pet članova, te da je na izvodu iz redovnog biračkog spiska 527 birača.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u 7.00 časova.

Idi naVrh

Don't Miss