2365f017c81688050469ca74e0ec9d53
2365f017c81688050469ca74e0ec9d53

UCPD BPK Goražde obilježio 17. oktobar – Dan osoba sa cerebralnom paralizom FBiH i 24 godine postojanja: Nema okupljanja, ali možemo online

Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije BPK Goražde, online aktivnostima obilježilo je 17. oktobar – Dan osoba sa cerebralnom paralizom FBiH.

“Ovaj dan smo obilježavali velikim druženjima, okupljanjima prijatelja iz drugih kantona i redovnom Skupštinom našeg Saveza. Međutim, zbog pandemije Korona virusa, ove godine ne možemo na isti način obilježiti”, saopćeno je iz Udruženja.

Ovo udruženje postoji 24 godine, te iza sebe ima brojne realizirane projekte kako bi predstavili svoje članove u bh. javnosti, ali i drugim državama Evrope i svijeta.

U posljednje tri godine ova organizacija uspješno surađuje s CARE International kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH. Ove godine ostvarili su i suradnju s Udruženjem „Mali princ“, te svojim članovima osigurali ogrijev za zimu.

Tokom godina rada ostvarili su suradnju sa Rijasetom IZ BiH, Crvenim polumjesecom BiH, Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI FBiH i Firmom Prevent.

„Snagu i aktivnosti upotpunjujemo marljivim radom i stručnom pomoći velikog broja pomažućih članova. Vjerujemo da će naša saradnja donijeti naše nove zajedničke radosti i uspjehe“, poručili su iz Udruženja. 

„Ostavi trag“ je ovogodišnji moto svjetskog Dana osoba s cerebralnom paralizom.   

(Interview.ba)

Prethodna vijest

Edin Zubčević: Nada je jedina roba koja kod nas i nama sličnih nikad nije deficitarna

Naredna vijest

Rada Borić o napadima predsjednika Hrvatske: Što Milanović u stvari svojim napadima, kao neki heroj desnice, prikriva?