15484de49c2e4298c9d03c7388a21eba
15484de49c2e4298c9d03c7388a21eba

Čović: Vjerujem da ćemo na prvim sjednicama usvojiti dopune Izbornog zakona koje se tiču Mostara

22.06.2020.

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je održano sjednicu nakon koje je predsjednik ove stranke Dragan Čović poručio da je BiH na dobrom putu zatvaranaj granice sa Hrvatskom, te je govorio i o izmjenama Izbornog zakona.

– Na dobrom smo putu da se granica s Hrvatskom ponovo zatvori – poručio je on govoreći o korona virusu uz poruku da se ”moramo uozbiljiti”.

Naveo je i da su pripreme za izbore u toku izrazivši zadovoljstvo nakon postignutih dogovora o Gradu Mostaru. Rekao je da je prijedlog HDZ-a bio ”da se gradonačelnik Mostara bira na otvorenoj listi”.

Naglasio je da postoji mogućnost ponovnog zatvaranja državne granice s Hrvatskom usljed porasta broja zaraženih korona virusom.

– Pripremamo se za izbore i vjerujemo da ćemo sukladno datumima koji su dati imati pripremljenu i stranku prijavljenu. Vjerujem da ćemo kroz HNS dogovoriti zajednički nastup na lokalnim izborima – ispričao je Čović.

Dodao je da sve izmjene Izbornog zakona moraju proći kroz parlamentarnu proceduru.

– Izmjene izbornog zakona moraju proći kroz parlamentarnu proceduru, tamo je zakonodavac, vjerujem da ćemo mi na prvim sjednicama Parlamenta imati i na Zastupničkog doma i Doma naroda usvojene dopune Izbornog zakona koje se tiču Grada Mostara. To je moje mišljenje. Uvjeren sam da ćemo imati dovoljni većinu u oba doma’ – dodao je on.

 

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss