4ad76113ebb53464493e3154716b9866
4ad76113ebb53464493e3154716b9866

Hrvatska: Zbog zamjene identiteta pacijentica ravnatelj KBC-a Split podnio ostavku

12.05.2020.

Zbog propusta zamijene identiteta dviju pacijentica liječenih u KBC-u Split, od kojih je jedna preminula, čelni čovjek te bolnice Julije Meštrović u ponedjeljak predvečer je hrvatskom ministru zdravstva Viliju Berošu podnio ostavku.

Zamjena identiteta pacijentica dogodila se još u travnju kada su djelatnici te bolnice prilikom zaprimanja u bolnicu zamijenile identitet dviju starijijih i dementnih osoba iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe u Segetu i Dicmu, javlja Hina.

Jedna od njih bila je pozitivna na koronavirus i bila je u ponedjeljak vraćena u dom, no kada su je tamo doveli sanitetom utvrđeno je da to nije njihova korisnica. Druga štićenica je sredinom travnja preminula te je pokopana u Grudama, a jučer se otkrilo da je pokopana pod drugim identitetom.

Čim je ravnatelj Meštrović to doznao otišao je u Seget do obitelji, koja je čekala povratak u dom njihove majke i bake, te im izrazio žaljenje i sućut, dok je drugu obitelj kontaktirao njegov zamjenik.

Odmah nakon toga je o svemu obavijestio ministra Beroša, potom pokrenuo unutarnji nadzor i podnio ostavku o kojoj će odlučivati Upravno vijeće KBC- a Split.

Već danas zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva trebala bi započeti unutarnji nadzor u toj bolnici.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss