a408faf77391bc2fbe097aa9097df334
a408faf77391bc2fbe097aa9097df334

GOLA ISTINA Adin Šabić: Zaboravit će se i Fikret i njegovi respiratori

28.04.2020.

Krivi/e su pojedini/e političari/ke što nemaju obraza, stida, što su lopovi/kinje, što uzimaju šakom i kapom, što lažu, tjeraju mlade iz ove države i što čine još mnogo zla ovom društvu. Da, krivi su oni/e za mnogo toga, ali ne bi da nije nas ovakvih, kakvi jesmo, širokog srca, dubokog oprosta i što njima najviše odgovara, skloni zaboravu.

Piše: Adin Šabić za Interview.ba

Zaboravili/e smo kako se diploma Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta koja je priznata u cijeloj BiH i Europskoj uniji, može dobiti samo za dvije sedmice i 2500 KM, iako u dokumentima piše da je prekvalifikacija trajala dvije godine.

Vjerojatno se više ne sjećamo ni Tegeltijine kuće/vikendice s bazenom sa zemljištem površine 922 kvadrata koja vrijedi, nešto sitno, 200 hiljada maraka.

Teško nas je podsjetiti i na činjenicu da nam u institucijama poput Obavještajno-sigurnosne agencije rade ljudi koji imaju upitno završen fakultet i to na direktorskim pozicijama.

Zaboravili/e smo mi i da su ugašeni brojni mladi životi i da se nikada nije saznalo ko je odgovoran. Iz godine u godinu, o njim se sve manje priča, ljude sve manje zanimaju detalji, pravda i istina. A za roditelje, braću, sestre i druge bližnje koji su izgubili svoje najmilije, kao što kaže Cetinski, samo ostaje nada da vrijeme sad liječi sve rane i da Bog će im dati snage preživjeti te dane.

Koliko se god trudili, ne sjećamo se ni toga da je naš Federalni parlament za smještaj, režije, naknade za odvojeni život i prijevoz zastupnika davao do 2,1 milion maraka, iako većina njih ne boravi u stanovima koje im plaća Parlament.

Zaboravili/e smo da kod nas pojedini hoteli mogu trošiti koliko god vode žele, da to nisu dužni regularno plaćati, kao što je to slučaj s mnogim drugim hotelima, hostelima i ugostiteljskim objektima.

Ko je još lud sjećati se svih onih namještenih konkursa i tendera. Toga je toliko mnogo da se stvarno ne vrijedi zamarati i trošiti vrijeme na to.

E kad samo sve ovo zaboravili/e, zar stvarno mislite da će se iko sutra sjećati Fikreta Hodžića, njegove firme „Srebrena malina“ i respiratora? Zaboravit će se i Fikret i njegovi respiratori, baš kao i sve drugo što smo nažalost zaboravili/e. Naš zaborav njima je vjetar u leđa da nastave s malverzacijama jer hoće im se, može im se, nikog se ne boje, niko im ne sudi. 

Idi naVrh

Don't Miss