d4cf9e0cfd63e96c7f7d5791713a79ff
d4cf9e0cfd63e96c7f7d5791713a79ff

Zatraženo skidanje tačke imenovanja Božovića, Majkić poručila da bi neimenovanje značilo novu krizu

15.01.2020.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebala bi se naći i tačka imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Predstavničkom domu Parlamentame skupštine Bosne i Hercegovine dostavila je Preporuku u vezi s potvrđivanjem imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

 

Komisija, s četiri glasa “za”, četiri glasa “protiv” i dva glasa “suzdržan”, nije utvrdila da Mlađen Božović ispunjava sve uslove propisane Zakonom o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Poslovnikom Predstavničkog doma Parlamentame skupštine Bosne i Hercegovine za imenovanje na dužnost ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

 

Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH, kazao je danass da je šef Kluba poslanika SDA Adil Osmanović tražio da se odlučivanje o Božoviću prolongira, to jeste da se skine sa dnevnog reda sutrašnje sjednice.

Zastupnik Nenad Nešić iz Kluba poslanika ‘Srpski klub’ koji je Božovića i predložio za ministra, kazao je da Božović prošao sve provjere.

 

– Svi uslovi su ispunjeni da Božović bude ministar – kazao je Nešić.

Iz Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine protiv su bili Saša Magazinović, Predrag Kojović, Branislav Borenović i Jasmin Emrić.

S druge strane, delegatkinja u Domu naroda PS BiH Dušanka Majkić rekla je da je on prošao sve provjere zvaničnih institucija, te da bi neimovenovanje značilo novu krizu.

– Nemojte da zaista ništa unaprijed unosimo pesimizam u sve ovo. Sačekat ćemo, sutra je sjednica Predstavničkog doma i sutra će se sve znati – rekla je Dušanka Majkić.

(N1, Interview.ba)

 

 

Idi naVrh

Don't Miss