Brčić: Tumačenje OHR-a pokazalo da se nismo borili za fotelje, već za poštivanje procedura

15.01.2020.

Danijela Kristić izjavila je na hitnoj pres-konferenciji da je Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu dao tumačenje iz kojeg proizilazi da je njeno imenovanje na poziciju predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo ustavno.

Kristić je za sutra najavila dvije sjednice Skupštine Kantona, prvu na kojoj se treba izjašnjavati o odluci o privremenom finansiranju Kantona, a drugu, tanije najavljenu, na kojoj treba potvrditi imenovanje Mirze Čelika (SDA) za člana rukovodstva Skupštine i zakazati datum kad se Skupština treba izjašnjavati o povjerenju Vladi Kantona.

Na pres-konferenciji se obratila i ministrica pravde i uprave Lejla Brčić i kazala da je tumačenje OHR-a pokazalo da se “mi nismo borili za fotelje” već za poštivanje procedura.

Obje učesnice ove pres-konferencije su pozvale članove kantonalne skupštine na vraćanje u pravne procedure i prisustvo na sutrašnjim najavljenim sjednicama.

Najavile su i da će ubrzo po ovoj pres-konferenciji biti održan sastanak kojem bi trebalo da prisustvuju čelnici zastupničkih klubova koji participiraju u kantonalnoj skupštini.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss