d5f23396346a618c2d2766ec01ab33af
d5f23396346a618c2d2766ec01ab33af

Radnici se nadaju da će Vijeće 16. januara riješiti situaciju u Zenicatransu

10.01.2020.

Nakon deset dana pauze od jutros je ponovo uspostavljen javni prijevoz u Gradu Zenica, ali radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika nastavljaju štrajk glađu i blokadu Autobuske stanice u tom gradu.

Oko 20 radnika, kako ističu, odlučni su da nastave štrajk glađu u holu stanice, mada usluge javnog prijevoza, po jučerašnjoj odluci Gradskog vijeća, od danas vrše privatna preduzeća Babić Biss-tours iz Zenice i Prevoz putnika Zavidovići, ali ni autobusi tih prijevoznika zbog blokade ne mogu ući na perone zeničke stanice.  

-Najavljena sjednica Gradskog vijeća, koja bi se trebala održati 16. januara, daje nam nadu da bi se napokon mogla riješiti ova situacija u Zenicatransu. Međutim, mi ćemo sve do te sjednice ostati u ovom obliku organizovanja – kazao je za Fenu Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu.

On poziva sve gradske vijećnike da im najdalje do sutra u 16 sati objasne na koji način misle pomoći radnicima i njihovom preduzeću.

-Da nam objasne koje stavove zastupaju i u kojem pravcu vide rješenje za nas, odnosno koje će zastupati na sjednici Gradnog vijeća. Ne znamo da li će to značiti i prekid štrajka glađu, jer sve zavisi šta nam kažu i kako će se ponašati na sjednici. Ako budemo zadovoljni prezentiranim rješenjem, onda je stvar nas kakao ćemo odlučiti – navodi Bilić.

Iz Sindikata najavljuju da blokada Autobuske stanice ostaje sve do sjednice GV, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim koracima.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss