Spektakl u centru Sarajeva za doček Nove godine, večeras nastupa Zabranjeno pušenje

01.01.2020.

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2020. godinu.

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

– Dobrodošli u Sarajevo, centar regiona. Željko, hvala ti. Važno je da budemo jedinstveni, jer samo tako možemo praviti velike stvari za naš grad i našu državu. Dragi gosti, uživajte večeras – kazao je Skaka okupljenima.

Joksimović se također zahvalio svima koji su došli na doček, napominjući kako je dobio informaciju da se na koncertu nalazi oko 70 hiljada ljudi.

– Bitno je da uđemo raspoloženi u Novu godinu. Sretna vam Nova godina – kazao je popularni pjevač nakon čega je otpjevao pjesmu “Sarajevo ljubavi moja”.

Centralna manifestacija i doček na otvorenom okupio je, uprkos vrlo niskim temperaturama, hiljade građana koji su se zabavljali i plesali uz najveće hitove regionalne muzičke zvijezde.

Ove godine javnom dočeku je prisustvovalo i na hiljade stranih turista koji su stigli iz zemalja regiona, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja svijeta.

Zabava je počela u 21:00 sat kada je pred publiku izašla mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet u čijim izvedbama su okupljeni uživali do 23:15, kada je nastupio Joksimović, zvijezda večeri.

Svoj novogodišnji koncert u Sarajevu otvorio je svojim poznatim hitom “Ljubavi” koji je odsvirao na klaviru, a u nastavku je pjevao i svoje druge dobro poznate pjesme.

Za sigurnost građana su se brinuli brojni pripadnici jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dok su u pripravnosti bile i dežurne mobilne stanice Hitne pomoći, kao i njihove kolege iz kantonalne vatrogasne brigade.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Sarajevo je ovih dana povodom novogodišnjih praznika prepuno turista i uz posebno raskošnu rasvjetu na ulicama bh. prijestolnice vlada prava praznična atmosfera.

Ovo je četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu BiH, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

(Anadolija)

Idi naVrh

Don't Miss