6f78db7888d94a7e02f2c14af42a8b78
6f78db7888d94a7e02f2c14af42a8b78

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Talačka kriza na godišnjem

03.08.2018.

Na godišnjem odmoru sam. Šta reći, koju poruku poslati osim VADITE ME ODAVDE – glasila je poruka koju je naša kolumnistica poslala u boci sa svog ovogodišnjeg odmora. S kojeg se, na naše iznenađenje, vratila potpuno ista- nervozna kao krtica!

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Taj godišnji je jedna velika prevara, da znate. Niti je odmor, niti je vrijedan pridjeva “godišnji” kao da je nekakva obljetnica državna.

Prvo platiš grdne pare da ne kuhaš na tom odmoru i završiš kukajući kao da si iz Kustinog filma: “Grah 6 eura! Pa to je 12 maraka za grašinu! Mogli smo školjku jaja kupiti za te pare i još da nam ostane”

Potom to kupanje. Kupanje sa djecom je noćna mora. Oni se ne kupaju ko normalni insani, oni se bacaju, tonu, dave, non stop te dovode na rub infarkta i najviše od svega, deru se. Ne moja naravno, moja kad se deru to rade nekako, kako da se izrazim, milozvučno. I stoji im nekako. Ali tuđa djeca- neopisiva buka. Ja bih im svima zabranila da se kupaju s nama odraslima. To trči to pršće to pada na glavu to pljuje i piški svaka 2 minuta, mrvi čips pomfrit bijeli hljeb.

A i ti roditelji male djece kao neka sekta majke mi. Najprije obučeni su isto – žena u premale kostime od prije trudnoće, otac- papuče i šlampavi šorc, preko kojeg se objesio bijeli trbuh. Ali sve to na stranu, već ne mogu da im podnesem izraz lica. Znate onaj što govori “vidi što mi je dobro, vidi što sam cool, provodim se odlično dok mi majmunčići vise po leđima a nisam se pošteno kresnuo od kad su se rodili a kad ću ne znam, o jeee”

Isti izraz vidim svako jutro u ogledalu, ne moram još i na godišnjem.

Ali najgore od svega mi je što rano zaspemo! Čujte i mi roditelji smo ljudi, nismo od kamena, čitav dan gledaš polugola i gola tijela, pa se sudaraš u vodi, pa klizneš jedno uz drugo pa ti vruće i odmah se oznojiš iznad usne, ispod koljena… ma svukud…. i sav taj prirodni lubrikant propada jer moraš uspavati najmilije. I tako jedno uspavljuje jedno, drugo drugo dijete, i ko se prvi probudi u tri ujutro sav isprepadan gleda oko sebe “gdje sam gdje mi nestade noć, je l već svanulo? sreća pa se probudih opet su otkriveni nahladiće se…

I odmah ošamućen legneš nazad da još malo odspavaš dok se najmiliji ne probude jer prava istina je da ti više od seksa, više od vas dvoje kao para, više od obroka na miru, fali sna. Običnog ljudskg prava da odspavaš kao čovjek!

I zato ne volim godišnji. On ti ogoli stvari kakve jesu – ti si rob ma šta rob talac! dok ti djeca ne napune 18 a onda više nisi ni za šta. Ni za Zrće ni za Podace. Samo za KCUS.

 

 

Idi naVrh

Don't Miss