Andrija Milošević: Ženama ljepše stoji osmijeh nego šminka, to je tajni recept

05.03.2018.

Šarmantni glumac Andrija Milošević 8. marta stiže u Sarajevo sa svojom monodramom „Zlatni lančić od bižuterije“ za koju su organizatori morali obezbjediti i drugo igranje. Za interview.ba crnogorski glumac otkriva koja vrsta žena najčešće sjedi u publici na njegovim predstavama, govori o „Lančiću“ ali i o popularnom serijalu „Andrija i Anđelka“.

TRAŽILI STE, GLEDAJTE! „I kučići se žele bogato udomiti. Ni njih više ulica ne zanima, a kamoli ljude. Svakodnevno se u medijima, senzacionalno promoviše sve ono za šta se isti ti mediji sporadično pitaju , gdje se izgubilo. Htjeli smo ovo. Ono drugo se briše i proglašava za tamni period, tako da dobili ste šta ste i tražili pa uživajte gospodo. Sada je džabe da se pitamo. Najviše što pošten čovjek može uraditi jeste to, da pazi svoju porodicu i sebe, ostane dobar prijatelj i ne mrzi nikoga.“

INTERVIEW.BA: Bliži nam se 8. mart u Sarajevu i karte za dva igranja Vaše monodrame su rasprodate, čime to Andrija Milošević „kupuje“ žene?

MILOŠEVIĆ:  Možda time što im osmijeh ljepše stoji od šminke. Ja uljepšavam lica i začinim dan lijepim osjećajima. Žene vole lijepe stvari.To je priroda.

INTERVIEW.BA: Šta ćemo sa onim ženama koje više vole srebro, ili ne vole nakit nikako, alergične su na njega? Šta mislite da li one dolaze na Vašu monodramu? Sveprisutni materijalizam je nekad bio izraženiji isključivo kod žena, ali sve je više muškaraca koji se žele ‘bogato udati?’ Gdje su te vrijednosti danas?

MILOŠEVIĆ:  Naravno. Najviše je takvih. Nakit zna da ublaži boli, ja ih osmijehom liječim skroz. Dakle, osmijeh je vrijedniji od nakita. Bižuteriju da ne pominjemo. Danas se i kučići žele bogato udomiti. Ni njih više ulica ne zanima, a kamoli ljude. Svakodnevno se u medijima, senzacionalno promoviše sve ono za šta se isti ti mediji sporadično pitaju , gdje se izgubilo. Htjeli smo ovo. Ono drugo se briše i proglašava za tamni period, tako da dobili ste šta ste i tražili pa uživajte gospodo. Sada je džabe da se pitamo. Najviše što pošten čovjek može uraditi jeste to, da pazi svoju porodicu i sebe, ostane dobar prijatelj i ne mrzi nikoga.

INTERVIEW.BA: Koliko je autocenzure prisutno u monodrami „Zlatni lančić od bižuterije,“ te da li se bojite nekome zamjeriti?

MILOŠEVIĆ: Nema nikakve cenzure i niko se do sada nije ljutio sto je gledao predstavu na kojoj se smijao i uživao sat i dvadeset minuta.

Lančić je neka vrsta lijeka za sve izraženiju depresiju, izazvanu svakodnevnom borbom za egzistenciju.

INTERVIEW.BA: Crnogorski humor je, pored bosanskog, prepoznatljiv i dobar. Nekako, ne ostavljate dojam kroz svoj rad na više različitih projekata da ste tipični „lijeni“ Crnogorac? Jesu li to tek predrasude?

MILOŠEVIĆ: Naravno da jesu. Nema više lijenih i glupih. Ima radnih i upornih. Ovo vrijeme ne dozvoljava uljuljkavanja, surovo je. Kažnjava vas. Morate da se borite.

INTERVIEW.BA: Šta mislite koliko je muških srca slomljeno zbog šoa „Izvedi me“ koji vodite? Koliko su društvene mreže i mobiteli udaljili ili zbližili ljude u odnosu na nekad, šta ste primjetili?

MILOŠEVIĆ: Ne bih znao koliko srca. Koliko god to bilo, pretpostavljam da je bilo jednako i ženskih. Šta god da ovaj progres ima pozitivno ili negativno u sebi, on je neumoljiv i samo će rasti i biti brži. Mi ćemo sa njim ili uz njega, kako vam volja, mijenjati i sebe i svoju prirodu, postajati bolji i gori, i sve to skoro istovremeno dok ne postane svejedno kakav si zaista, već će biti samo važan tvoj virtualni svijet.

INTERVIEW.BA: Da li biste ikad bili učesnik u svog televizijskog šoua?

MILOŠEVIĆ: Konkretno ovoga ne bih. Zadovoljan sam svojim srcem.

INTERVIEW.BA: Kroz serijal „Andrija i Anđelka“ kojim ste bukvalno osvojili, ali i nasmijali regiju – ostavlja se dojam da ste morali ljudima objašnjavati da samo sjajno radite svoj posao i vi, a i kolegica Anđelka Prpić? Teško je danas čovjeka nasmijati, vas dvoje uspijete, u čemu je tajna?

MILOŠEVIĆ: Nismo ništa morali da objašnjavamo, to se vidjelo iz nevjerovatno pozitivne reakcije publike. Mi smo zabavljali jedno drugo, pa se to prelilo i na publiku. Dobra energija, dječija radost igre i onog finog ,pozitivnog, davno zaboravljenog zezanja.

INTERVIEW.BA: Mnogi su pomislili da će se Andrija Milošević politički angažovati nakon što su se pojavili  bilbordi po Beogradu sa Vašim likom. Da biste se nekad, ipak, kandidovali za gradonačelnika ovog grada? Iskreno, da li biste se mogli zamisliti u politici?

MILOŠEVIĆ:  Bila je to vrhunski izvedena kampanja. Politikom se, međutim, ne bih bavio.Ne poznajem takva osjećanja, nemam niti jedan preduslov za bavljenje politikom kod nas. Za to vam trebaju porivi, a ne znanje.

Idi naVrh

Don't Miss