39ab3435cacf1a08e9825cb605dc66ac
39ab3435cacf1a08e9825cb605dc66ac

Ramiz Salkić: Sa Dodikovim smanjenjem moja plaća će iznositi 2900 KM

14.02.2018.

Ko, kome i koliko može smanjiti plaću u vrhu Republike Srpske, prvi smo pitali Ramiza Salkića, potpredsjednika RS, kojem je najavljeno smanjenjenje za 20%. Za Interview.ba, Salkić je otkrio kolika će mu tada biti plaća te je najavio sudski obračun, ukoliko do toga dođe.

INTERVIEW.BA: Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, najavio je odluku kojom će Vas smanjiti plaću za 20%. Ukoliko do toga dođe, koliko će tad iznositi Vaša primanja?

SALKIĆ: Ja ne znam koliko će to biti i da li će to biti. Ako bude, pretpostavljam da bi iznosila oko 2900 KM. Nije Dodik taj koji daje ljudima nafaku, ja odgovovaram onima koji su me izabrali i za one koji su me izabrali, ja sam spreman za njih raditi bez bilo kakve plate. Dodik nije taj koji određuje kolika će biti moja plaća zato što sam ja izabrani zvaničnik, kao što je izabrani zvaničnik i on. Milorad Dodik nije nikakav pretpostavljeni niti neki šef. Dakle, mi smo ravnopravni. Ukoliko on poduzme taj korak, ja ću zaštitu tražiti putem suda.

IZ KABINETA MILORADA DODIKA

«Odluka o smanjenu plaće Ramizu Salkiću donesena je zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima platu.»

INTERVIEW.BA: Ima li Dodik zakonski osnov da Vam smanji plaću?

SALKIĆ: Milorad Dodik danas puno toga radi što nema ni ustavnog niti zakonskog osnova. Zato se nalazi na crnoj listi SAD-a i zato je u izolaciji mnogih evropskih zemalja.

Ovo što je najavio nije u skladu sa zakonom. Građani su me izabrali, samo mi oni mogu smanjiti plaću. Vidjet ćemo da li funkcioniše pravna država.

INTERVIEW.BA: Predsjednik Republike Srpska svoju odluku potkrepljuje tvrdnjom da Vi štetite ugledu tog entiteta, a izjava zbog koje se odlučio na taj korak je ona o naoružavanju Republike Srpske. Ostajete li pri toj izjavi?

SALKIĆ: Ono što sam ja rekao o naoružavanju Republike Srpske, rekli su i mnogi  svjetski stručnjaci i ugledni novinari. Ostajem pri svakoj izrečenoj konstataciji i mislim da je čak i gore nego što sam tada rekao.  Mislim da je zapravo obrnuto – Milorad Dodik šteti ugledu Republike Srpske i bruka sve građane Bosne i Hercegovine, a naročito građane RS-a. On svoj narod izoluje i time izoluje čitavu Bosnu i Hercegovinu. Ja bih ostavio građanima da procjene ko koga bruka i ko šteti ugledu. Ja radim ono što mislim da je ispravno.

 

  

Idi naVrh

Don't Miss