1c6c813bb9d5494160041c1c4ee2fb70
1c6c813bb9d5494160041c1c4ee2fb70

5 pitanja za Kuglu: Ja sam još uvijek mladi pilić!

14.04.2017.

Sarajevski bend Karne ne čine mega zvijezde, već skupina individualaca koja je u takozvanim ozbiljnim godinama odlučila praviti dobru, urbanu muziku. Član benda Almir Kurt, alias Kugla, nam kroz pet pitanja govori o njihovoj energiji i vrijednostima koje unose u svoje tekstove i šire na svojim nastupima.

SUPA, ANONIMUSI I FANOVI  “Na televiziji sada ima mjesta za sve i svakoga. I nemam problem s tim sve dok anonimusi ne počnu spominjati svoje fanove, e onda mi se plače… Supa iz kesice, zvijezde preko noći…  Naslovna pjesma našeg prvog albuma “Diktatura amatera” počinje stihovima “Neutemeljeno samosvjestan, savršeno siguran u sebe…” dovoljno opisuje sve brojniju populaciju”.

INTERVIEW.BA: Bend Karne okupio je gradske face grada Sarajeva (i šire) koje su poznate i po svojim “dnevnim” ozbiljnim zanimanjima – dizajneri, pisci, doktori… Da li vam se dešavalo da vam neko iz pubIike traži štelu za medicinski pregled?  

KUGLA: Na sreću, ne još! Ali pošto smo bend u godinama, mi smo nekako mirniji jer znamo da u bendu imamo dva doktora, pa ako nas gdje presječe…

INTERVIEW.BA: Svi vaši tekstovi su itekako aktivističkog karaktera, tjerate ljude da razmišljaju kroz vaše tekstove.  U nekim tekstovima je lako prepoznati koje javne face ili ministre prozivate. Jeste li imali problema zbog pjesama? Nekih zabrana ili neprijatnosti?  

KUGLA: Opet isto, ne još! Što ne znači da nam neko nije potajno zamjerio.

INTERVIEW.BA: ‘Bićeš na televiziji’ je vrlo omiljena pjesma kod raje i aktuelna, danas su svi zvijezde, svi imaju svojih pet minuta slave. Je li dobro što je tako ili nam je to srozalo sve kriterije?

KUGLA: Na televiziji sada ima mjesta za sve i svakoga. I nemam problem s tim sve dok anonimusi ne počnu spominjati svoje fanove, e onda mi se plače… Supa iz kesice, zvijezde preko noći…  Naslovna pjesma našeg prvog albuma “Diktatura amatera” počinje stihovima “Neutemeljeno samosvjestan, savršeno siguran u sebe…” dovoljno opisuje sve brojniju populaciju.

INTERVIEW.BA: Jedna pjesma kaže ‘Nema gej parade’. Hoće li ikad u BiH biti gej parade poput onih u Amsterdamu, Londonu…?

KUGLA: Hoće!!! Sve što smo mislili – ma neće to bit kod nas – desilo se, tako da ništa ne isključujem. Jedino u šta sam siguran da ga neće biti zadugo je blagostanje.

INTERVIEW.BA: Uvijek smo vas htjeli pitati da li vam fali slovo u nazivu Benda? ;)) Ispričajte nam kako ste  došli do ovog imena…   

KUGLA: Ne fali nama ništa!!! Iako se osjećamo tako. A kako je došlo do naziva benda pitajte nekog od starijih članova, ja  sam još uvijek mladi pilić….

 

 

Idi naVrh

Don't Miss