7a6fe08027b80ee08bda1ed60d73e334
7a6fe08027b80ee08bda1ed60d73e334

5 pitanja za Tinku Milinović: Živim svoj američki san!

25.01.2017.

Magistrica opere i solo pjevanja, Tinka Milinović gradi svoj američki san i obilazi svijet. Kroz 5 pitanja odgovara kako je to moguće…

OČARAVAJUĆA AMERIKA “Čitav život sama sebe, bez obzira gdje sam, zapravo gradim i gledam kako da ostvarim i živim svoj “američki san”. Amerika, što se toga tiče, zaista ima posebnu dušu, užurbanu i uzbudljivu. Očarava me činjenica da tamo živi cijeli svijet u malom, i svako živi i ostvaruje svoje snove na svoj način.”

INTERVIEW.BA: Postoji li još američki san i živite li ga?

MILINOVIĆ: Za mene postoji i živim ga, ne samo kad sam u Americi, već gdje god da odem. A presretna sam da sam mogla zaista vidjeti, doživjeti i osjetiti šta on znači. To je ta neka specifična sloboda, prepuštenost samom sebi dok si okružen mogućnostima, učenje odvajanja bitnog od nebitnog, vjera u sebe i osjećaj da možeš ostvariti sve što naumiš…

INTERVIEW.BA: Kako vam Bosna djeluje gledajući iz Amerike?

MILINOVIĆ: Bosna i Hercegovina mi uvijek djeluje prekrasno i osjećam je toplu, kao što dom i treba da bude. Istovremeno je vidim i kao tužnu, jer ima toliko potencijala ali zbog previše “galame” ne čuju se sve te pozitivne stvari koje posjeduje. Vidim je kao bolesnu, izranjavanu ali prekrasnu životinjicu, koja se bori za život i želi da kuca veselo jednim srcem, ali joj neke zločeste nemani trgaju meso i prosto ne daju da ozdravi.A to joj je potrebno -ta dimenzija naših raznolikosti i pojava koji nas prave interesantnim Bosancima i Hercegovcima. 

INTERVIEW.BA: Tokom posjeta Sarajevu vidite li promjene ili je za ovaj grad vrijeme stalo?

MILINOVIĆ: Ljubav prema domovini i gradu u kojem sam odrasla često pruža zadovoljstvo. Veselim se uvijek iznova dragim ljudima i slavimo zajedno sve ljepote. Ne smijemo biti negativni. 

INTERVIEW.BA: Je li Sarajevo gdje je nekad bilo?

MILINOVIĆ: Sarajevo će uvijek biti gdje je nekada bilo. 

INTERVIEW.BA: Da li razmišljate o povratku u grad bez vode, grijanja, gdje se kontejneri svečano otvaraju?

MILINOVIĆ: Uvijek kažem da iz Sarajeva nikada nisam otišla. Iako je to grad sa jedne od tri adrese na kojoj živim, ne mogu reci da sam otišla skroz iz njega ali ni da sam uvijek tu.

TINKA MILINOVIĆ ONLINE

Tinkin rad možete pratiti putem sljedećih medija:

http://www.thetinkashow.com/

https://www.youtube.com/c/TheTinkaShow

Idi naVrh

Don't Miss