9ecd376e5371efaef9aad9bc9143aed8
9ecd376e5371efaef9aad9bc9143aed8

Vehida Fazlić: Odričem se paušala u humanitarne svrhe

05.09.2016.

Politički uzor joj je Angela Merkel, a evo kako se ugledna specijalistkinja urgentne medicine misli boriti protiv stranaka koje upropaštavaju lokalnu politiku.

Specijalista urgentne medicine, doktorica Vehida Fazlić, nezavisna je kandidatkinja za Općinsko vijeće u Srebreniku. Vlasnica visokih vojnih priznanja i poslijeratnog čina, dobitnica Zahvalnice zbog izuzetne profesionalnosti, odlučila se na borbu protiv stranačkog jednoumlja i zapošljavanja po toj liniji. Za interview.ba iznijela je svoje programske ideje.

INTERVIEW.BA: Zašto ste odlučili biti nezavisna kandidatkinja, a ne dio postojećih stranačkih struktura?

FAZLIĆ: Ja sam bila član SDA (doduše, neaktivan), što je velika greška. Ako se u stranci ponašate indiferentno i prepuštate liderstvo osobama sumnjivog morala i karaktera, onda sebe dovodite u situaciju da vam takve osobe pokušavaju nametnuti svoj nemoralni i nedemokratski način razmišljanja, što se kosi s mojim stavovima. Mišljenja sam da treba podržati pametne ideje koje su za dobrobit svih nas, ne gledajući pri tome da li dolaze od člana vaše stranke ili nekoga drugog. Lideri stranaka se ponašaju kao apsolutni vladari svojih sljedbenika, koji nemaju niti smiju imati svoje mišljenje. To je osnovni razlog zbog kojega sam se kandidirala za OV kao samostalna kandidatkinja.

INTERVIEW.BA: Šta je temelj Vašeg političkog programa?

FAZLIĆ: Temelj mog političkog programa je evropski standard života u našoj općini. Insistirat ću na podršci vrijednim, sposobnim i inteligentnim ljudima, bez obzira na njihov stepen obrazovanja, vjersko, nacionalno i političko opredjeljenje. Borit ću se protiv stranačkog jednoumlja i zapošljavanja po toj liniji, jer smatram da je to najprljaviji vid ucjene, kojom se služe stranački lideri. Ljudi trebaju da rade i žive od svoga rada, a temelj kvaliteta i uspjeha je zdrava konkurencija, kojom se postiže boljitak u svakom pogledu.

INTERVIEW.BA: Šta Vas izdvaja od drugih kandidata i kandidatkinja? Zašto bi građani i građanke glasali baš za Vas?

FAZLIĆ:  Radim kao ljekar u Hitnoj službi DZ Srebrenik dug niz godina. Nikada nisam zakasnila na posao, što znači da sam veoma odgovorna osoba. Iznad svega prezirem mito, korupciju i sve što nije u skladu sa zakonom. Nemam „oraha u džepovima“, a moj uspjeh kao čovjeka i ljekara temelji se na časti i poštenju.  Ukoliko uđem u OV Srebrenik kao vijećnica, odričem se svog paušala u humanitarne svrhe, kao što je podrška obrazovanju sposobne, ambiciozne djece, lošeg materijalnog statusa.

INTERVIEW.BA: Šta planirate uraditi u prvih 100 dana mandata, ako dobijete povjerenje birača?

FAZLIĆ: U prvih 100 dana mandata bih se maksimalno trudila da uvjerim svoje birače u istinitost mojih političkih namjera, konkretnim potezima i otvorenom komunikacijom sa građanima. Moj cilj nije da zastupam sebe u OV, već svoje birače i sve druge poštene građane.

INTERVIEW.BA: Koja su tri najveća problema u Vašem gradu?

FAZLIĆ: Korupcija, nezaposlenost i status boraca i invalida…

Kakav je vaš stil liderstva? Trump,H.Clinton ili Merkel? Dodik,Čović ili Izetbegović?

 Fazlić:  Angela Merkel  je moja vizija liderstva. 

Idi naVrh

Don't Miss