NAKON TRAGEDIJA: Srbija će gotovo u potpunosti biti razoružana

05.05.2023.

U dva jeziva krvoprolića u Beogradu i okolini u manje od 48 sati ubijeno je 17 osoba

Izvršit ćemo gotovo potpuno razoružanje Srbije, obećao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas, a nakon što je noćas u krvavom piru 21-godišnjak u Mladenovcu pored Beograda ubio 8, a ranio najmanje 14 osoba.

Srbijanski predsjednik se javnosti obratio po drugi put u posljednjih 48 sati, najprije zbog tragedije u kojoj je 13-godišnji dječak u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru ubio sedam djevojčica, jednog dječaka i čuvara škole, te i danas nakon stravičnog pokolja u Mladenovcu.

Ovim ponovljenim masovnim zločinačkim napadom, poslije napada na našu deecu, a poslije nasumičnim napadom na svakoga,tko se slučajno pronašao ispred lovačkog doma, ispred svojih vrata, ovo je napad na celu našu zemlju i svaki građanin to oseća. Da sam pobornik teorije zavjera možda bih imao još nešto reći. Ali sam predsjednik pa moram racionalno – kazao je Vučić.

Onda se pojavi psihopat…

On je obećao da će Srbija naći rješenje za situaciju u kojoj se našla, suočiti se s mjerama koje donose rezultat.

Poslije ubistva dece svi  smo bili u stanju šoka, i mi kojima je posao biti da budemo trezveni, kao zombiji smo hodali iduća 24 sata, tražili smo razlog, nismo ga mogli naći. A poslije toga, kod svih roditelja širom Srbije, a mi u Srbiji imamo 505 hiljada učenika, roditelji su postali zabrinuti i uplašeni, logična posljedica. Onda se pojavi je li netko psihopat, đavo, bez trunke kajanja vam ubije djecu koji su radili za to vreme. Što možemo učiniti?  – pitao je Vučić.

Pa je najavio da će u narednih šest mjeseci biti zaposleni novi policajci, hiljade njih će biti prebačeni da provode vrijeme u školama, da gotovo uvijek u školi bude jedan policajac, a za godinu dana će uvijek biti jedan policajac u školi.

To će, uvjeren je, smanjiti vršnjačko nasilje za 99 posto.

Ostale mjere, istakao je, vrijedne su oko 25 miliona eura.

Teroristički napad

Za napad u Mladenovcu Vučić je kazao da je riječ o terorističkom napadu, u kojem su jedinice sigurnosti  imale zadatak da uhapse ili neutraliziraju terorista.

Zlikovac je uhapšen i zlikovac i svetlost dana ugledati neće  – dodao je.

Srbijanski predsjednik najavio je povećanje kazne za neovlašteno držanje i stavljanje u promet oružja.

Posebno se povećavaju kazne za nošenje opasnih predmeta, poput noževa i peroreza, kojim deca mogu nanijeti teške povrede drugarima.

O inicijativi za postavljanje metal detektora na vratima – u Ruđeru Boškoviću imate ta vrata, ali nije pomoglo ništa. Ne bi ni pet takvih vrata pomoglo u Ribnikaru. Mi moramo slobodno da živimo, i da se suprotstavimo ovom zlu. Do ponedeljka neću odgovarati ovima koji su koristili tragediju za svoje ciljeve, a od ponedeljka ću odgovarati. Mi moramo da pobedimo zbog naše dece, deka, baka i roditelja. Od ponedeljka i utorka, uz svu tugu i bol, moraćemo da nastavimo da živimo i radimo, ali i sistemski i sistematski da menjamo sebe – kazao je.

Vučić je dodao da iako je smanjen broj oružja u ranijem periodu, nije dovoljno, i da ga baš briga ko će šta da kaže – niko nije siguran.

U eri društenih mreža, kada mi juče imamo 25 intervencija na teritoriji Srbije, zbog neodgovornog, groznog ponašanja naše omladine koja imitira ubicu. Pritom imamo još 20 lažnih prijava. Naša policija ne može da stigne da pohapsi sve. A za svakoga moramo da odgovaramo – rekao je Vučić.

Poslije masakra u školi “Vladislav Ribnikar” u srijedu u Beogradu, sinoć se dogodilo novo masovno ubistvo u Srbiji!

Kod Mladenovca je 21-godišnji Uroš B. u ponoćnom napadu automatskim oružjem ubio najmanje 8 osoba, a ranio najmanje 14.

Tako je u ova dva jeziva krvoprolića u Beogradu i okolini u manje od 48 sati ubijeno čak 17 osoba.

 

Idi naVrh

Don't Miss