FOTO: facebook.com/aleksandar.trifunovic

Novi udar na medije: Vandali oštetili automobile novinara u Banja Luci

09.03.2023.

Glavni urednik portala Buka Aleksandar Trifunović objavio je na svom Fejsbuk profilu da su njemu i novinaru Euro Blica Nikoli Morači tokom noći izgrebana auta na javnom parkingu ispred zgrade.

Šteta je ogromna. Izgrebane su haube, vrata, krov. Policija od jutros radi uviđaj i pregledaju snimke nadzornih kamera na okolnim zgradama – navodi Trifunović.

Trifunović navodi da je ovo tipičan pokušaj zastrašivanja, i to dan nakon što je Milorad Dodik pojedine novinare nazvao spodobama, označivši ih kao mete.

Samo je trebalo čekati kad će neko ovo shvatiti kao naredbu – ističe Trifunović.

Podsjećamo, Dodik je juče, tokom obraćanja medijima u Banjaluci, spominjao predsjednika Kluba novinara Banjaluka Sinišu Vukelića i ostale novinare koji se bune protiv izmjena Krivičnog zakona kojim je kriminalizovana kleveta, nazivajući ih spodobama.

Stavićemo na dnevni red i ovaj zakon koji se odnosi na izmjene Krivičnog zakonika. Mislim da oni koji su prekrdašili u tome sa stvaraju nepovoljnu atmosferu, žele da nametnu i sebe odbrane kao onaj Vukelić i neke druge spodobe koje ovdje godinama lažu, petljaju, podmeću, reketiraju i sada žele novinarsku zajednicu kupit za sebe kako bi je navodno zaštitili. Ovdje treba osposobiti I osigurati da medijska zajednica slobodno radi svoj posao i da niko ne može zbog tog svog posla da odgovara, ali da neko ko tendenciozno pokušava drugome da nanese zlo, apsolutno treba da čini pa taman se on i zvao neki novinar. To je odgovornost do koje ćemo zajedno doći – rekao je Dodik.

(Gerila.info)

Idi naVrh

Don't Miss