Upućen zvaničan prijedlog da se poništava diploma o postdiplomskom studiju Sebije Izetbegović

23.02.2023.

Komisija, koju je osnovao Senat Univerziteta u Sarajevu nakon sastanka odlučila je da se diploma postidplomskog studija Sebije Izetbegović poništi sukladno članu 77. Zakona o visokom obrazovanju

Piše: Interview.ba

Prije skoro godinu dana na portalu Interview. ba objavili smo tekst “Slučaj diploma: Sebiji Izetbegović prijeti oduzimanje akademskog zvanja”, a danas se obistinjuje što smo tada najavili.

Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u okviru provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij Sebije Izetbegović, uputila je danas zvaničan prijedlog da se poništava diploma o postdiplomskom studiju direktorice KCUS-a.

Komisija, koju je osnovao Senat Univerziteta u Sarajevu nakon sastanka odlučila je da se diploma postidplomskog studija Sebije Izetbegović poništi sukladno članu 77. Zakona o visokom obrazovanju.

Komisija je danas završila svoj rad, donijela je pismeni zaključak o čemu ćete biti informisani, a svi materijali će biti dostavljeni rektoru na dalje postupanje – rekao je za N1 predsjednik komisije, dekan stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović.

Na komisiji su bile dvije mogućnosti, da otkloni sumnju u diplomu postdiplomskih studija Sebije Izetbegović, ili da Senatu UNSA predloži poništavanje, ukoliko utvrdi da postoje neregularnosti.

Na pitanje da li će biti zakazana sjednica Senata, Ajanović je kazao da ne zna kako će i šta rektor odlučiti, ali što se tiče Komisije, ona je svojj posao obavila.

Juče se pojavila informacija da je Tužilaštvo KS zatražilo da Sebija Izetbegović preda index sa Sveučilišta u Zagrebu.

No, iz Tužilaštva KS nisu željeli  davati informacije o postupanju u ovom predmetu, a ni Sebija Izetbegović se nije očitovala o ovome.

Idi naVrh

Don't Miss