“Pronašli smo izgubljeno gradonačelnikovo drvo”

Crvenom bojom su označene firme koje su povezane sa republičkom vlašću, a plave su one koje dobro zarađuju od gradske uprave

Udruženje građana “Restart Srpska” ogranizovalo je danas u Banjaluci konferenciju za medije jer su “pronašli izgubljeno drvo gradonačelnika Draška Stanivukovića”.

Na konferenciji su predstavili drvo, te odgovorili zašto je gradonačelnik uopšte izgubio to drvo i zašto se imena pojedinih firmi nalaze i na plavim i na crvenim ukrasima.

Kako je pojasnio Predsjednik “Restart Srpska” Stefan Blagić, na jelki su imena dijela firmi sa kojima sarađuju i “jedni i drugi”.

Tenderski kriminal i kapitalizam

Crvenom bojom su označene firme koje su povezane sa republičkom vlašću, a plave su one koje dobro zarađuju od gradske uprave.

Kada bismo htjeli da postavimo sve firme ovdje, trebali bismo zvati Srpske šume da posijeku dovoljno jelki, jer je broj ogroman. Ovo su samo primjeri o čemu se ovdje radi – rekao je Blagić.

Blagić je najavio tekst o kako je rekao malverzacijama gradonačelnika koji se tiču Binga, a medijima je rekao da se posvete ovoj, ali i kompaniji “Građenje Đurić”.

Foto: Buka

Foto: Buka

On je pozdravio Novi zakon o javnim nabavkama te je apelovao da se neke stvari uvrste u krivični zakon.

Dok neko ne počne krivično da odgovara za tenderski kriminal i kapitalizam i dok novac ne počne da se vraća u javne kase ovdje neće biti bolje – poručio je Blagić.

Dugih 20 dana

Posjetimo da je Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio još prošle godine “skoro postavljanje drveta u parku “Petar Kočić” s likovima javnih funkcionera te povezanih firmi.”

Za 20 dana postavljamo najveće drvo, sedam metara visoko, u parku “Petar Kočić”. Stoji drvo sa tri stabla, u sredini Dodik, desno Radišić, lijevo Zeljković i sve grane svih njihovih firmi, svih miliona, svih kamiona, svih aviona, interkont, đedova rakija, mamina rakija, restorani, agapei jedan, drugi, sve će bit’ i stajaće u parku “Petar Kočić” narednih 365, niko neće smjet’ sklonit’ – rekao je u avgustu 2021. godine gradonačelnik Banjaluke

Do dan danas pomenuto drvo nije ugledalo svjetlost dana.

Iz Restarta su poručili i da su podnijeli zahtjev za zauzimanje javne površine za 1.12. na Trgu Krajine, prilikom otvaranje manifestacije “Bl zima”, kako bi ovo drvo što veći broj ljudi vidio, međutim, kako tvrde, od gradske uprave još uvijek nisu dobili odobrenje.

Prethodna vijest

SUD BiH: Oslobođeni optuženi u slučaju Dženan Memić

Naredna vijest

SUZDRŽANA BIH: Sven Alkalaj Orwel – Svi su jednaki, ali neki su malo jednakiji