nema
nema

Bitka za šećer u ruskim trgovinama

U nekim dijelovima Rusije nametnuta su ograničenja kupovine – dva kilograma po kupcu za šećer, brašno, rižu, heljdu, sol i tjesteninu; dvije litre ulja i tri staklenke dječje hrane

Najveća briga Rusa trenutačno su sve manje zalihe hrane u njihovim supermarketima kao i rastuća cijena robe koja je još uvijek dostupna, piše BBC.

Šećer je nestao s mnogih polica supermarketa – kazao je BBC-jev reporter Steve Rosenberg koji je i sam posvjedočio tom prizoru.

U njegovom lokalnom moskovskom supermarketu uvedena su, kaže, ograničenja na osnovne prehrambene artikle poput soli i ulja, kako bi se spriječila panična kupovina.

I ruski tisak piše danas o panici koja je u javnosti zavladala zbog šećera.

U Habarovskom kraju, krajnjoj istočnoj pomorskoj regiji Rusije, supermarketi su nametnuli ograničenja od dva kilograma po kupcu za šećer, brašno, rižu, heljdu, sol i tjesteninu; dvije litre ulja i tri staklenke dječje hrane. O ograničenjima je izvijestio ruski poslovni dnevnik Kommersant.

Međutim, zamjenik ministra industrije i trgovine Viktor Jevtuhov inzistira da ‘nema problema sa šećerom’, budući da Rusija proizvodi dovoljno za svoje potrebe te je zabranila izvoz šećera.

Iz lanca supermarketa Vkuster iz Sankt Peterburga kazali su za Kommersant da također ograničavaju prodaju šećera na dva kilograma po kupcu.

– Kada jedan kupac napuni cijelu korpu  vrećama šećera, drugi ga gledaju i razmišljaju o tome da i oni naprave zalihe – komentirao je direktor Vkustera Sergej Plis razlog ograničenja.

Sankcije uvedene zbog ruske invazije na Ukrajinu ozbiljno su oslabile rublju i potaknule inflaciju, dižući cijene hrane.

Prethodna vijest

Sigurne kuće i religijske zajednice zajedno u misiji pomoći ženama žrtvama seksualnog nasilja u bh. ratu

Naredna vijest

Gacko: Will forging sick leave go unpunished?