pzp izlazak
pzp izlazak

Petnaest istaknutih članova Platforme za progres napuštaju stranku nezadovoljni unutrašnjim odnosima

23.09.2021.

Petnaest istaknutih članova Platforme za progres napuštaju tu stranku nezadovoljni unutrašnjim odnosima, saopštili su danas na press konferenciji u Sarajevu. Najavili su da će nastaviti sarađivati, a da o formi te saradnje tek trebaju napraviti dogovor.

Rukovodstvo Platforme je odustalo od proklamovanih principa i stranka nije više organizacija koja može donijeti progres. Principi se tumače proizvoljno, loš rezultat na lokalnim izborima 2020. se odrazio na stabilnost stranke, a unutarnja previranja su rezultirala odlaskom skoro pola izabranih vijećnika… Njegova lična odluka i odluka njemu odanih ljudi da se obračunaju s političkim neistomišljenicima koštala je i koštat će Platformu novim osipanjem članstva i nestanku iz političkog života i stranke i njenog predsjednika, rekla je Amna Popovac naglašavajući da su svi koji danas objavljuju napuštanje stranke dobitnici zahvalnica za rad ili donacije što govori da im je bilo stalo da se Platforma razvija.

-Novac od članarina i donacija je, prema našim saznanjima, trošen neplanski, bez strategije, umjesto da se usmjeri lokalnim organizacijama za rad na terenu, rekla je Popovac.

Portal interview.ba je ranije pisao o destruktivnim procesima u ovoj stranci, a Popovac je danas naglasila  i da je dodatno razočarenje uslijedilo nakon što je Platforma, i pored obećanja da se neće finansirati iz budžeta, ipak počela povlačiti ta sredstva za svoj rad.

Platformu su, uz Popovac, napustili predsjednica Kongresa Idana Mahić koja je bila, članovi predsjedništva  Aljo Mujčić i Rešid Dževdetbegović, izvršni direktor Sejfudin Hodžić. vijećnica u OV Oilidža Jasmina Vranjača, koordinator tima za efikasan ustroj lokalnih organizacija Nedim Milanović,  članica OO Novo Sarajevo i predsjednica Ekspertnog savjeta za finansije i trezor Hedija Čustović,  predsjednica Ekspertnog savjeta za zaštitu okoliša  Zinaida Dimitrijević,  član Regionalnog odbora Sava Emir Selimbašić,  član Regionalnog odbora Bosna Mirsad Mašić,  predsjednik Općinskog odbora Kladanj i član Ekspertnog savjeta za kulturu Ademir Ado Halilović,  članica OO Kladanj Minela Softić, delegat Regije Sava Zrna Garić,  delegat regije Bosna Muaz Hasanagić.

Na press konferenciji je govorio i Tarić Hošić koji je izbačen, a inače je  vijećnik u OV Ilidža.

U ovom trenutku sam posljednji izbačeni, ali vjerujem ne i konačno posljednji. Prošao sam sud časti, zamjereno mi je istupanje u medijima, konkretno TV N1 i iznošenje informacija o disciplinskim postupcima protiv pojedinaca i  obaranju statuta koji je predsjedniku stranke dozvoljavao ujedinjuje s drugim strankama u njegovu ličnu koristi, odnosno kako bi osigurao da bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, rekao je Hošić i najavio da će u OV Ilidža nastaviti sarađivati sa Vranjačom i podržavati kolege na terenu.

Idi naVrh

Don't Miss