udruzenje
udruzenje

Dani poduzetništva žena 2021: Izazovi i iskušenja u vrijeme pandemije

19.05.2021.

U toku su prvi online Dani poduzetništva žena 2021.

Covid pandemija je sa sobom donijela izazove za čovječanstvo. Kao i sve što se dešava, najveća iskušenja i izazovi su na plećima žena.

Dani poduzetništva žena posvećeni su upravo izazovima i iskušenjima sa kojim se žene u vrijeme pandemije susreću kako na poslovnom planu tako i uticaju pandemije na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

Pandemija jeste spriječila mogućnosti za bilo kakva okupljanja, ali ne može spriječiti online druženje, koje je počelo u utorak i trajat će do petka.

Na dnevnom redu su važne teme i situacijama u koje nas je dovela upravo pandemija,  ali i načini kojima smo uspjeli balansirati u tim stanjima ili čak pobijediti covid neprijatelja.

Tako su već obrađene teme „Kako se nositi sa porazom i gubitkom”, o čemu je  govorila Sandra Zaimović, a Samira Čaušević i Ada Vuk otkrile su kako pronaći tehnike koje će nam pomoći da zadržimo balans.

Danas su na redu panel diskusije “Pozitivne price”, o čemu govore Melisa Hujić – Etiquette Accessories,  Alma Diglisić – Golden Hour Aesthetic,  Arijana Baličevac – Eki motel,  Ognjena Šurlan – Studio Hera. Bit će održana i radionice “Kako doći do „pare nisu problem”, te  Kako upravljati vremenom i energijom.

Sutra će ambasadorica Francuske Christine Toudic,  ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann,  ambasadorica Švedske Johanna Strömquist i zamjenica ambasadora Ambasadora UK Ruth Wiseman govoriti na temu Kako poduzetnice redefiništu budućnost.

Na dnevnom redu sutra je i Balkanska konferencija na temu “Kakav je uticaj pandemija covid 19 imala na poslovanje preduzetnica u regiji”, o čemu će govoriti predstavnice Makedonije, Grčke, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovnije, Srbije, Bugarske i Kosova, te predstavnica EBRD.

Idi naVrh

Don't Miss