a5bc2ac01141693cbbb5cc3b7ea5afe2
a5bc2ac01141693cbbb5cc3b7ea5afe2

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Težak život predsjednikovog sina u “statusu i quo” za svega 8000 maraka

12.09.2020.

Nemam prijatelja koji ima običaj da me nazove u gluho doba noći i ispriča vic. Moji prijatelji spavaju mrtvim snom iscrpljenih roditelja već od 22 sata.

Piše za Interview.ba Dženana Alađuz

A da imam, da me nazove i ispriča neki vic u gluho doba, sjela bih u auto, otišla na mjesto njegovog prebivališta i…osvanuli bismo u crnoj hronici.

Koji to vic može biti bolji od ovog u kojem živim? Tako je, imam obraza to da kažem obzirom gdje živim. Da citiram predsjednika najzelenije partije u federalnom dijelu BiH “Živim u status i quo”. (Tako bih voljela znati da li je onaj ko mu je potpisao diplomu i dalje živ i stidi li se bar malo).

Meni ne treba telefonski poziv da me se nasmije. Dovoljno je da otvorim oči. Tema nije bitna. Kad budete dali marku slijedećem migrantu na semaforu i poželjeli mu sretan put, sjetite se da je za našeg ministra sigurnosti BiH vraćanje migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla  “zanimljiva i seksi ideja.”

Seksi kao kupanje u pjeni možda? Brzo na twitter i zapratite bivšeg ministra sigurnosti u BiH, sada zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragana Mektića koji skače u rijeku uz poruku „Pjena parti na mojoj rijeci Ukrini – trenutno leti mostarska lasta“. Nit je lasta, niti je ovo njegova rijeka da je pjeni a sudeći po njuškama oko njega i nije neka party. A o prikazanom seksipilu, što manje kažem to bolje.

Ako ste više cerebralni tip, tu je uvijek Fadil Novalić. Posljednjih dana nastupa s tačkom “Fadil Novalić traži pomoć za borbu protiv korupcije.” Kako bi skrenuo pažnju sa svoje uloge u aferi Srebrna malina i pokvareni respiratori.  Kad ne pomaže Srebrnu malinu ili poslovne poduhvate svoje obitelji, Fadil je posegnuo za starim oružjem – nasmij narod i dok se narod drži za stomak od smijeha, ti nastavi po svom. U kojoj državi bi nastavio biti premijer lik koji na primjer ne zna o čemu govori. “Riječ partizansko dolazi od riječi partizani i moramo sami sebi, dakle, ponovo pojasniti da partizani nisu tek obični ljudi zato što su bili na tom putu, putu borbe protiv antifašizma koja je Evropa priznala kao svoj službeni pravac.” Samo u BiH riječ premijer, od francuskog premier “prvi” gubi svoje značenje.

Fadil je samo dio montipajton trupe najzelenije od svih partija. Mora da je svjesna dok narod ima hljeba i igara oni su sigurni, na visini. Tajna održivosti na funkciji sarajevskog gradonačelnika, održivosti koja prkosi čak i zakonima relativiteta, jeste njegova sposobnost vrhunskog stand up-a. Ovaj naturščik krenuo je darovati prvorođenu bebu u novoj godini. Fulio je i bebu i bolnicu u kojoj je beba. U svom gradu. Čestita uspjeh borbe protiv antifašizma. Nameće nagrade ljudima koji to ne žele. I umiruje ne narod, već virus COVID 19, svojim  “mjerama sprječavanja prevencije zbog širenja koronavirusa.”

A sve to na kraju pozlati a ko drugi nego  Sin kojeg Babo nije imenovao za nasljednika, Sin kojem je mama donosila zlato u vrećama, Braco svojoj Seki. To je onaj isti koji je prije dva dana, u gluho doba noći, nazvao urednika A.Z. i ispričao jebeno uvredljiv vic:

“…dugo sam živio onako kako narod živi. Teško sam živio u životu, nisam predsjednikov sin oduvijek nego zatvorenički sin. Pošto to znam kako živi narod, gotovo sam čitavu plaću u doba korone dao narodu, 2/3. To nitko ne radi osim mene. Onu treću trećinu dajem za kredit. U ovih šest mjeseci živim s nekih osam tisuća maraka sve skupa.”

Kažu „ko se smije, zlo ne misli“. Tvorci te poslovice sigurno nisu bili u Bosni i Hercegovini.

Idi naVrh

Don't Miss