8c22aee0a99c40a93e88b21a3b1477f6
8c22aee0a99c40a93e88b21a3b1477f6

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Crni kostim i 2018 Indian Scout Bobber među nogama

04.08.2020.

Sjeli smo u Beach bar. Odličan bar bijele daske, dobra muzika, lampice Mjesto koje ti obilježi ljetovanje. Ja u svom novom kostimu iz SuperKonzuma 70 kn na sniženju.

Piše za Interview.ba Dženana Alađuz

Samopouzdana kako samo voljena (je l tako Gorane?) žena u 40tim sa dvoje djece i dva kredita pod pojasom može biti.I zvjeram ja tako okolo, oduševljena sobom, svojim mjestom u Univerzumu (korona distanca obavezno, nema ovdje sumameda) upijam atmosferu, pijesak,Week-enda.

Sto pored… društvo motorista, starije sigurno 10 godina od nas. Ozbiljne tetovaže, gola koža, crna koža i ona, neprirodno plava i iznimno zgodna u dječijem kostimu, crnom naravno, i bajkerskim čizmama. Faktor coolness- milion. Dječačka figura, frizura rock ikone, bajkerske čizme. I rejban aviator naočale.

Osim što zvjeram i prisluškujem, pa protokom vina i vremena počnemo pričati. I ona je iz Sarajeva. To je sve što nam je zajedničko.

Stariji su od mene 10 godina. Mlađi od mene 20. Šale kao nekadašnje red seksa, red podjebavanja, red nazdravljanja…

Gdje su moje motorističke čizme? Opušten stav prema činjenici da ne znam hoću li večeras spavati u šatoru ili u apartmanu (a sprema se kiša!!) Drugi ili treći mojito, a nema izdajničkog crvenila i srednjoškolskog hihotanja.

Mama hoću fomfi, hoću fomfi sad– umilno se prodera moje najmlađe čudovište. Da je bar čudo od djeteta, slavni pijanist sa 5 godina, kad već ima imperijalističku narav!

Goran i ja smijemo se onim univerzalnim vještačkim smijehom roditelja “Ha ha ha ho ho ho” i naručujemo sav fomfi koji imaju samo da ušuti.

A ja razmišljam dok ležerno skrivam onaj superkonzum kostim “Hoću li ikad ići na Zrće samo u bikiniju? Obući kožne čizme na plažu? Smršati do broja 36, i obući sve one stvari koje čuvam od ‘97-me? Ima li života mimo doručak ručak užina večera veš suđe kredit naredna plata. Zašto nisam Semir Osmanagić šaptač piramidama? Lepa Brena koja je upravo smršala? Da li je kasno da se počnem drogirati i živjeti rockandroll?”

Sve ove misli su znam i prirodne i glupe i očekivane…. I da, znam da sam mogla šta sam htjela da sam htjela, i da sam se zubima i noktima borila za ovo što imam danas. I nisam nezahvalna, naprotiv često me stisne u prsima  kad pomislim da ne mora biti ovako, da se sve može promijeniti u jednom danu. I onda ljubim sve po kući i neuobičajeno sam blaga 5-10 minuta…

Ali svejedno negdje u meni je još neka druga, treća i četvrta Dženana koja želi mali crni kostim na sebi a 2018 Indian Scout Bobber među nogama.

Duboko udahnem, konektujem se na wi fi i potražim vijesti iz domovine da se dozovem. I sjebem se potpuno. Pa gdje ja živim?

 

Idi naVrh

Don't Miss