b21e2371315902832df887baed062bcb
b21e2371315902832df887baed062bcb

Mario Nenadić: Ostavke ministara Agić i Mesihović još nisam prihvatio

28.07.2020.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je kako još uvijek nije prihvatio ostavke ministrice za rad Jasne Agić i ministra zdravlja Rusmira Mesihovića.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Skupštine KS, kazao je kako je ostakvu ministrice Agić zaprimio sredinom ovog mjeseca, da je ostavku ministra Mesihovića zaprimio jučer.

– Ostavku smo dali u proceduru i ona još nije prihvaćena, a ostavka ministrice Agić će, u konsulatcijama s njom, biti puštena u proceduru kada bude vrijeme za to. Ostavke ne dovodim u pitanje jer se radi o zdravstvenim razlozima –  rekao je Nenadić.

Dodao je kako je održao sastanke s rukovodećim državnim službenicima u Minsitarstvu zdravstva KS kako bi se organizovao nesmetan rad ove institucije te je naglasio kako je preuzeo dio obaveza dok se pitanje ostavke i imenovanja novog ministra ne riješi.

– Tačno se zna ko šta radi u ministarstvu i to je jučer odmah nakon pismene ostavke ministra Mesihovića urađeno. U narednih nekoliko dana izvršit će se neophodne konsultacije u skladu sa Zakonom o vladi i nadam se da ćemo ovo pitanje što prije predložiti Skupštini KS koja donosi konačnu odluku – rekao je Nenadić.

(N1, Interview.ba) 

Idi naVrh

Don't Miss