DF – Dodik mora pojasniti zašto opstruira borbu protiv terorizma

25.07.2020.

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik mora pojasniti građanima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zbog čega opstruira zajedničku borbu Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u borbi protiv terorizma, navode iz Demokratske fronte u današnjem saopćenju.

– Poznato je da se Dodik protivi potpisivanju Memoranduma o razmjeni putničkih informacija sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je dijelom borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, kako bi se u realnom vremenu moglo znati da li među putnicima ima osoba koji su uključene u takve aktivnosti – naglasili su.

Naveli su da je trebao potpisati taj memorandum, a ne kako je uradio, to pitanje poslao u Narodnu skupštinu Republike Srpske, u nastojanju da, kako su naveli, opstruira zajedničku borbu SAD i BiH protiv terorizma.

Dodali su da Dodik koristi svaku priliku da opstruira međunarodnu borbu protiv terorizma.

– Pozivamo zastupnike u NSRS da ne slijede samoubilačku politiku Milorada Dodika, jer opstruiranje borbe protiv terorizma nije ničiji pa ni entitetski interes RS-a. Ukoliko se u tome odluče slijediti Dodika, moraju računati sa ozbiljnim međunarodnim posljedicama – poručili su iz DF-a.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss