ec428c8807fe26d9d8d06358a326bd4d
ec428c8807fe26d9d8d06358a326bd4d

Dodik, Šarović, Nešić potpisali “Izjavu o podršci stvaralaca Republike Srpske”

Stranke koje participiraju u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas su na Palama potpisale “Izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske”, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Izjavu su potpisali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mirko Šarović, Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Nenad Nešić i SPS-a Goran Selak, te predstavnici PDP-a Nenad Vuković, Ujedinjene Srpske Milan Novitović, NDP-a Aleksandar Fulurija i Demosa Aco Stanišić.

 

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da je glavna poruka sastanka predstavnika parlamentarnih stranaka i Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” jedinstvo u teškim trenucima, te poručio da u borbi za ekonomiju, radna mjesta i normalan život ljudi treba ostaviti razlike po strani i dogovoriti mjere koje će biti za dobrobit svih.

Nešić je nakon današnjeg sastanka na Palama rekao da će se samo pristupom koji u centar stavlja život ljudi, a ne lične interese, ublažiti posljedice pandemije i pokazati odgovornost.

 

On je istakao da su “oni koji su rizikovali živote za stvaranje Republike Srpske najpozvaniji da kažu svoje mišljenje o krizi koja predstoji”, ali i da “prvi čuju mišljenje onih koji su posvetili život njenoj budućnosti”, saopšteno je iz DNS-a.

“Kao što sam i upozorio prije neki dan, zbog korone nam predstoji najteži period od Dejtonskog sporazuma i moramo ga dočekati spremni”, poručio je Nešić.

Jedan od osnivača Republike Srpske i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik je na čelu Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske“.

Momčilu Krajišniku, koji je 2006. osuđen na 27 godina zatvora, kazna je 2009. smanjena na 20 godina. Pušten je 2013. i kao nacionalni heroj vratio se u svoju kuću na Palama.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Druga povorka ponosa 23. augusta u Sarajevu, kantonalna vlada dala podršku

Naredna vijest

U Sarajevu dvije osobe preminule u izolatoriju, novi broj zaraženih koronavirusom