Platforma za progres: Grad Brčko zabranio protestnu šetnju!

16.07.2020.

Protestnu šetnju “Dosta je bilo šutnje” najavili smo u zakonski predviđenom roku Policiji Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine od koje smo dobili odgovor da je zahtjev potrebno dostaviti i Štabu za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine. To smo i uradili, a danas u popodnevnim satima iz Policije smo dobili informaciju da je protestna šetnja zabranjena od strane gradonačelnika, saopćeno je danas iz Platforme za progres.

“Slučajno ili ne, danas je Štab za zaštitu i spašavanje izdao naredbu o zabrani okupljanja koja stupa na snagu 20.07.2020. godine, a u članu 3 se sugeriše da se sva javna okupljanja planirana do tog datuma odgode.

Podsjećamo, protestna šetnja se trebala održati 18.07.2020. godine sa maksimalnim brojem učesnika do tri stotine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, navode iz Platforme.

 

Dodaju da će poštovati odluku, ali neće odustati.

 

“Poštovat ćemo odluku o zabrani, ali ćemo nastavljati pronalaziti načine da građani ove države iskažu nezadovoljstvo koje raste iz dana u dan! Platforma za progres ne odustaje!”.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss