Akšamija: Beščasni pokušaji oduzimanja licence Gavrankapetanoviću

16.07.2020.

Predsjednik Savjeta za zdravstvo Naroda i Pravde, dugogodišnji liječnik Goran Akšamija, izjavio je da su pokušaji oduzimanja licence dr. Ismetu Gavrankapetanoviću primjeri beščašća, saopćeno je.

Prema saopćenju, dr. Akšamija zahtijeva od Ljekarske komore da prekine proces oduzimanja licence dr. Gavrankapetanoviću i da umjesto toga, radi na rješavanju ključnih pitanja u zdravstvu u vrijeme novog vala pandemije.

Akšamija je oštro osudio “sramni potez dijela Liječničke komore Sarajevo, koja je jučer odlučila nastaviti s procesom oduzimanja licence renomiranom ortopedu i direktoru Opće bolnice u Sarajevu dr. Ismetu Gavrankapetanoviću”.

Ovakvo ponašanje Liječničke komore pokazuje da “kod nas ništa nije nemoguće”, smatra Akšamija, pa ni to da oni koji su odbili liječiti dijete započnu progon doktora koji se usudio pokušati pomoći pacijentu.

– Ovo je sraman potez koji će ostati zapamćen kao primjer beščašća, kukavičluka i pokvarenosti. Kontinuirani napadi na dokazanog stručnjaka i čovjeka koji uživa podršku cijelog grada, liječnika koji nikada nije iznevjerio pacijente i položenu Hipokratovu zakletvu, pokazuju dokle su spremni ići pojedinci i interesne grupe koje vedre i oblače zdravstvom u Kantonu Sarajevu, ali i šire – naveo je Akšamija.

Ljekarska komora mora da se vrati u okvire zakonitosti, dodao je, a prvenstveno da se odredi prema sudskoj odluci koja je utvrdila da je Skupština Ljekarske komore iz 2018. nezakonita.

Nakon toga, komora mora aktivno da učestvuje u rješavanju gorućih problema u zdravstvu, “gdje smo došli do toga da ni do danas, iako se o tome govori mjesecima, nije definisan famozni klinički put”, ističe dr. Akšamija.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss