0a6f64ba76fd9cd6cbfde342e56da672
0a6f64ba76fd9cd6cbfde342e56da672

Predrag Kon: Epidemiološka situacija ozbiljnija nego što se očekivalo

Epidemiolog i član Kriznog stožera Srbije Predrag Kon izjavio je u nedjelju da je epidemiološka situacija mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo te da utvrđena strategija borbe nije uspjela, zbog čega je potrebna nova.

– Strategija se puno oslanjala na očekivanje da će tijekom ljeta biti značajno smanjeno prenošenje virusa, ali se dogodilo suprotno. U Beogradu je situacija lošija nego u travnju – rekao je Kon.

Dodao je kako je “virus preskočio preventivnu barijeru i ušao u narod” te naglasio potrebu izbjegavanja velikih skupova.

Kon je, gostujući u programu Televizije Prva, kazao da postoji mogućnost uvođenja izvanrednih mjera ukoliko se nastavi tendencija rasta broja zaraženih, izrazivši nadu da do toga neće doći.

– Mi nemamo baš mnogo izlaza u daljnjem povećanju aktivnosti. Nemamo drugog načina nego da se zatvorimo. Hoće li to biti izvanredno stanje ili izvanredne mjere, to je već pitanje. Ja se nadam da neće biti potrebe za tim, mada i dalje imamo povećanje –  rekao je Kon, prenose srbijanski mediji.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

U RS-u testirano 265 uzoraka, 34 osobe pozitivne na koronavirus

Naredna vijest

Dodik protiv nametanja zakona o zabrani negiranja genocida