3692944179416c6ae6fd4e22c0462ab7
3692944179416c6ae6fd4e22c0462ab7

Iz Goražda Drinom zaplovile ruže za žrtve Srebrenice

Bol sa Srebrenicom danas dijele i Goraždani, stanovnici još jedne nekadašnje zaštićene zone Ujedinjenih nacija (UN) kojoj je bila namjenjena slična sudbina.

Članovi Rukometnog kluba (RK) Radnički, šetnjom kroz grad koja je počela simbolično u 11.07 sati sa porukama “Ne zaboravi Srebrenicu“ i “Da se nikad i nikome ne ponovi“, članovi RK Radnički šetnjom kroz grad te bacanjem ruža sa mosta “Žrtava genocida u Srebrenici“ uz učenje Fatihe, odali su počast žrtvama Srebrenice.

– Činimo to svakog 11. jula jer dijelimo bol sa majkama koje su izgubile sinove, sa preživjelima koji i danas ispraćaju svoje najmilije, dijelimo tugu i suosjećamo je ne želimo dozvoliti da se Srebrenica zaboravi. Ona je rana svakog od nas, svakog dobronamjernog čovjeka, svih nas u Goraždu koji smo mogli biti na istom mjestu danas. Iako smo ove godine reducirali broj sportista zbog pandemije, bitno nam je da tu kulturu sjećanja prenosimo na mlađe generacije – kazao je predsjednik RK Radnički Haris Fidahić.      

U znak sjećanja na žrtve genocida, tačno u 12 sati i u Goraždu su se danas oglasile sirene povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Između svakog 11-og, Srebrenica nestaje

Naredna vijest

Položeno cvijeće na Memorijalni kamen u Potočarima