bf4e272049919d348618a7e692d8bb2c
bf4e272049919d348618a7e692d8bb2c

Novčane kazne za 31 kafić u RS zbog narušavanja propisanih mjera

06.07.2020.

Republička uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u dane proteklog vikenda izvršila 755 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske u oblasti poštivanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

– U 31 slučaju utvrđene su nepravilnosti koje su se odnosile na različite mjere, od pridržavanja radnog vremena, obezbjeđivanja socijalne distance, korišćenja zaštitne opreme, do broja lica koja su istovremeno boravila u objektu. Subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 37.500 KM – navodi se u saopštenju iz Republičke uprava za inspekcijske poslove.

Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljski objekti, sa akcentom na objekte u kojima se u pravilu okuplja veći broj lica, kao što su kafići, svadbeni saloni, restorani, hoteli i slično, te vozila javnog prevoza.

– Sve neuredne kontrole i izrečene mjere odnose se na kafiće – stoji u saopštenju.

Svadbeni saloni koji su kontrolisani u trenutku dolaska inspektora nisu ni radili, dok su u vozilima javnog prevoza u pravilu svi vozači i putnici koristili propisanu zaštitnu opremu.

– S obzirom da su inspekcijski organi u prethodnom periodu prevashodno djelovali preventivno i da je bilo dovoljno vremena da se poslovni subjekti prilagode i upoznaju sa svojim obavezama po donesenim vanrednim mjerama, inspektori će za svako kršenje preventivnih mjera preduzimate i zakonom predviđene represivne mjere u vidu prekršajnih naloga – navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju sve privredne subjekte da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera, te da i same korisnike usluga na adekvatan način upozore da su obavezni da poštuju mjere zaštite od epidemije.

(N1, Interview.ba) 

Idi naVrh

Don't Miss