f7826a7d734b5f2be86b2f67855211d2
f7826a7d734b5f2be86b2f67855211d2

Kantonalna bolnica Zenica dobila novi covid rendgen odjel i intenzivnu njegu

Posjetom delegacije Vlade Zeničko-dobojskog kantona predvođenom premijerom Mirzom Ganićem i ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, u Kantonalnoj bolnici Zenica ozvaničen je početak rada novoopremljenog COVID rendgen odjela sa CT-om i mobilnim digitalnim rendgen aparatom za dijagnostiku COVID-19 pozitivnih pacijenata.

Odjel se nalazi u prizemlju zgrade Odjela interne medicine sa hemodijalizom, sa izgrađenim posebnim ulazom i fizički je odvojen od ostalih prostora zgrade.

Opremanje i nabavku dijagnostičke opreme finansirala je Vlada Zeničko-dobojskog kroz sporazum sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP). Vlada je za uloženih 920.000 KM iz budžeta dobila opremu u vrijednosti 1,65 miliona KM.

Na Odjelu za infektivne bolesti puštena je i novoopremljena intenzivna njega s respiratorima evropskih proizvođača, čime je KBZ značajno unaprijedio spremnost da odgovori za izazove pandemije.

Direktor KBZ-a Rasim Skomorac zahvalio je Vladi na razumijevanju za potrebe te zdravstvene ustanove i razumijevanju struke, ističući da će se koristi ulaganja tek vidjeti u perspektivi, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Općina Novo Sarajevo podiže spomenik šehidima i poginulim braniocima

Naredna vijest

Pripadnik Oružanih snaga BiH preminuo od virusa COVID-19