69c5dcb266f1ac5a55d01bcfb6871086
69c5dcb266f1ac5a55d01bcfb6871086

Migrant ubijen u blizini Kulen Vakufa, ne zna se da li je ubistvo počinjeno na teritoriji BiH ili Hrvatske

02.07.2020.

Strani državljanin još uvijek nepoznatog identiteta danas je smrtno stradao prilikom pokušaja prelaska granice u blizini Kulen Vakufa, potvrđeno je iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona (USK).

– Mještanin Kulen Vakufa jutros je obavijestio policiju kako grupa ilegalnih migranata nosi povrijeđenog muškarca kroz naseljeno područje. Policijski službenici i medicinski tim su izlaskom na teren konstatovali da je muškarac nažalost podlegao povredama, koje su nanesene vatrenim oružjem. Prvim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da je fatalna rana nanesena u predjelu leđa, najvjerovatnije puškom – sačmom. U Kulen Vakuf su upućeni pripadnici Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK, kao i Sektora kriminilastičke policije, koji su organizirali opširnu istragu – izjavio je glasnogovornik policije USK Ale Šiljdedić.

Identitet stradale osobe, ali i lica koja su donijela beživotno tijelo još uvijek nije poznat. Prvi podaci s terena govore kako je riječ o korisnicima usluga prihvatnog kampa na lokalitetu Lipa, koji su pokušavali preći granicu s Republikom Hrvatskom u blizini Kulen Vakufa.

– Za sada nemamo apsolutno nikakvih saznanja o eventualnim osumnjičenim licima. U toku su istražne radnje na mjestu pronalaska beživotnog tijela, odnosno pokušat će se prvo utvrditi tačna lokacija na kojoj je došlo do nemilog događaja. Zatim ćemo u kampu na lokalitetu Lipa pokušati utvrditi identitete svih osoba, koje će potom biti dovezene u prostorije Policijske stanice u Bihaću, kako bi se nastavili istražni razgovori. Još uvijek ne možemo govoriti o konkretnim zaključcima, kao ni o tome da li se ubistvo dogodilo na teritoriji Bosne i Hercegovine ili Republike Hrvatske – dodao je Šiljdedić.

U kompletan slučaj uključeno je i Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, dok se prve konkretne informacije mogu očekivati sutra.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss