064b0ec33b0387bf8af1b89110413daa
064b0ec33b0387bf8af1b89110413daa

GP BiH: Koje uvjete građani moraju ispunjavati da bi ušli u Hrvatsku

30.06.2020.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske (RH) donesenom u utorak, državljanima trećih zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, od večeras u ponoć omogućen je ulazak u RH uz ispunjavanje određenih uvjeta, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ulazak u Hrvatsku dopušten je osobama koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, osobama koje putuju zbog školovanja ili drugih neodgodivih osobnih razloga, diplomatima, policijskim službenicima u obavljanju njihovih poslova, službama i timovima Civilne zaštite, osoblju međunarodnih organizacija i međunarodnom vojnom osoblje u obavljanju njihovih funkcija te putnicima u tranzitu.

 

 

Također je dopušten ulazak zdravstvenih djelatnika, zdravstvenih istraživača i suradnika, stručnjaka za skrb o starijima te osobama koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekograničnim radnicima, prijevoznicima robe i drugom prometnom osoblju u mjeri u kojoj je to potrebno.

 

“Osobe koje ispunjavaju navedene uvjete trebaju se najaviti online putem aplikacije entercroatia.mup.hr te ostaviti potrebne podatke kako se ne bi stvarale gužve na graničnim prijelazima prilikom njihova ispunjavanja. Osobama koje ispunjavaju uvjete omogućit će se prelazak preko graničnih prijelaza RH uz pridržavanje općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, navode iz Granične policije BiH.

 

Odluka stupa na snagu u srijedu, 1. srpnja, i primjenjuje se do 15. srpnja, stoji u priopćenju.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss