Tegeltija testiran na koronavirus, rezultat negativan

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija testiran je jučer na COVID -19, a rezultat testa je negativan.

Tegeltija, te njegov šef Kabineta, vozač i pratioci testirani su odah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg Vijeća ministara bio u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH su saopćili da je COVID- 19 potvrđen kod četiri uposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, pratilaca predsjedavajućeg Vijeća ministara.

-Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera strane epidemiologa, a ostale testirane osobe su negativne – precizira se u saopćenju.

Predsjedavjući Tegeltija, od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa osobom zaraženom virsom korona, nalazi se u samoizolaciji.

Sve njegove zakazane aktivnosti obustavljene su do rezultata drugog testa na COVID-19.

Testiranje na koronavirus uradit će i svi zaposleni u Kabinetu predsjedavjućeg Vijeća ministara, prema mjestu prebivališta.

-U skladu sa preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, Vijeće ministara i kabinet predsjedavajućeg preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH – navodi se u saopćenju.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Trebinje: Četiri novozaražene osobe, povezane sa skupom van grada

Naredna vijest

U Kantonu Sarajevo potvrđena 33 nova slučaja zaraze koronavirusom