44fac5a5a37eba7444b6657dbbde20b6
44fac5a5a37eba7444b6657dbbde20b6

Otkazan susret predsjednika država inicijative Brdo-Brijuni

Susret predsjednika država koje sudjeluju u inicijativi Brdo-Brijuni, koji se trebao održati u ponedjeljak na Brdu kod Kranja, otkazan je iz epidemioloških razloga u regiji, potvrđeno je u petak u Ljubljani.

Iz ureda slovenskog predsjednika Boruta Pahora priopćeno je da je skup otkazan iz epidemioloških razloga i da su sudionici otkazanog sastanka o tome već obaviješteni.

“Predsjednik Pahor kao domaćin predviđenog susreta u ovakvim prilikama, unatoč brojnim predviđenim mjerama, ne može zajamčiti uvjete u kojima bi se on održao bez rizika za prijenos zaraze”, pojašnjeno je otkazivanje susreta na Brdu kod Kranja, uz nadu da će poboljšanje epidemioloških prilika omogućiti da se sastanak održi u bliskoj budućnosti.

 

Još nije poznato kada bi se mogao održati sastanak na vrhu na kojemu bi se obilježila 10. obljetnica te inicijative koju su pokrenule Slovenija i Hrvatska, a kojoj je cilj unapređenje političkih i drugih odnosa, te ubrzanje procesa integracije preostalih država u regiji u euroatlantske integracije, prenosi Hina.

 

Inicijativu za redovnim godišnjim sastancima država u regiji na različitim razinama dali su 2010. godine tadašnji predsjednici vlada Slovenije i Hrvatske, Borut Pahor i Jadranka Kosor.

 

Jubilarni sastanak na vrhu, na kojem su uz Pahora trebali sudjelovati čelnici Hrvatske, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Albanije, Crne Gore i Kosova na dnevnom je redu imao raspravu o aktualnim prilikama u regiji, o europskoj perspektivi država zapadnog Balkana, te o regionalnoj politici, a bilo je predviđeno i više bilateralnih sastanaka sudionika.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Cijene nafte ponovo u padu

Naredna vijest

Sijarto: Pandemija bi mogla izazvati novi talas migranata