Novih 20 slučajeva korona virusa u Tuzlanskom kantonu

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 časa testirano je 210 uzoraka, od čega je 20 pozitivno na virus korona, podaci su Kriznog štaba ovog kantona.

U Tuzli i Živinicama registrovano je po pet pozitivnih na virus, u Kalesiji sedam i Teočaku tri.

U ovom kantonu trenutno je na virus korona pozitivna 241 osoba.

Kantonalni Krizni štab je zbog pogoršane epidemiološke situacije preporučio građanima da izbjegavaju okupljanja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru sa više od 50 osoba, kao i obavezno nošenje zaštitnih maski i održavanja fizičkog rastojanja.

Pravnim i fizičkim licima i udruženjima preporučeno je da izbjegavaju organizovanje manifestacija i drugih oblika okupljanja koji u ovoj situaciji predstavljaju epidemiološki rizik.

Preporučeno je ugostiteljskim objektima da pružaju usluge uz striktno održavanje fizičkog rastojanja.

Prema preporukama Kriznog štaba, MUP Tuzlanskog kantona i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove nastaviće sa pojačanom kontrolom provođenja mjera, kao i osoba koje se nalaze u samoizolaciji.

Krizni štab je naveo da se pridržavanjem ovih mjera i odgovornim ponašanjem sprečava ponovno uvođenje restriktivnih mjera na području kantona.

Ukupno je u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata zabilježeno 77 novih slučajeva zaraze korona virusom, podaci su nadležnih institucija objavljeni danas u 12 sati.

(N1, Interview.ba) 

 
Prethodna vijest

Zeljković: Pogoršanje situacije može vratiti restriktivne mjere

Naredna vijest

Online kampanja: Glas umjetnika za spas rijeka Balkana