b5a05d23cbb29b5e9858fa7b5c0770de
b5a05d23cbb29b5e9858fa7b5c0770de

Novi član Predsjedništva Građanskog saveza Akademik Abdulah Sidran

17.06.2020.

Predsjedništvo Građanskog saveza jučer je na sjednici raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i formiranju kluba zastupnika GS i daljnjem radu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz ove stranke.

Kako je navedeno u saopćenju,. na sjednici Predsjedništva Građanskog saveza prisustvovao je novi član Predsjedništva GS-a Akademik Abdulah Sidran koji pored svog svjetski priznatog umjetničkog opusa, iza sebe ima veoma značajan društveni angažman, kao što je potpisivanje Manifesta u Parizu koji upozorava da se Evropa nalazi u opasnosti i da je sada potrebno boriti se za ideju Evrope prije nego što nestane u valovima populizma, a kojeg je potpisalo 30 uglednih svjetskih pisaca.

– Također, na sjednici su prisustvovali novi članovi Predsjedništva GS zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH dr.sci. Hasan Muratović i Prof. dr.sci. Bahrudin Šarić.

Također, na sjednici je nevedeno da su najave formiranje vlasti na nivou FBiH bez SDA ili bez HDZ samo predstava za javnost. Naime, samo naivni mogu vjerovati u mogućnost razlaza dugogodišnjih koalicionih partnera, naročito zbog trenutnih kapaciteta SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i HDZ u Domu naroda”, saopćeno je.

Iskazano je veliko zadovoljstvo povodom širenja Građanskog saveza, kao i zbog pristupanja nekoliko hiljada novih članova u Tuzlanskom kantonu, te najave pojačanih aktivnosti u Unsko-sanskom kantonu i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, navedeno je u saopštenju Predsjedništva Građanskog saveza.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss