12b3c4a0b82f92ab99d5908a45c3104b
12b3c4a0b82f92ab99d5908a45c3104b

SDA predložila premijeru USK Mustafi Ružniću da podnese ostavku

Nakon što je u jučerašnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšen savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona (USK) Mirsad Topčagić, Stranka demokratske akcije (SDA) je pozvala premijera Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafu Ružnića da podnese neopozivu ostavku.

Kantonalni odbor SDA u današnjem saopćenju navodi da navedena akcija SIPA-e pokazuje da je vladajuća A-SDA pretvorila institucije Unsko-sanskog kantona u “izvorište kriminala i korupcije”.

– Obrazloženje Tužilaštva USK, koje kao razlog hapšenja Mirsada Topčagića navodi da je imenovani, koristeći službeni položaj, vršio pritisak na ministra Omerdića, pokazatelj je da A- SDA koristi mehanizme vlasti isključivo s ciljem prikrivanja različitih kriminalnih radnji iza kojih stoje njihovi kadrovi – navedeno je u saopćenju Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.

Pozivajući kantonalnog premijera Ružnića na ostavku, SDA ujedno poziva koalicione partnere A- SDA da razmisle hoće li ovoj, „sada već kriminalnoj organizaciji, nastaviti osiguravati podršku da kroz različite mehanizme moći prikriva kriminalne radnje svojih kadrova“.

Prema saopćenju Kantonalnog odbora, SDA također traži da se osigura pravna i politička stabilnost u Unsko-sanskom kantonu i zaustavi narušavanje normalnog funkcionisanja kantonalnih institucija.

(Fena, N1)

Prethodna vijest

Šeranić: Očekujte prisustvo koronavirusa i u oktobru

Naredna vijest

Položila zakletvu nova ministrica uprave i lokalne samouprave RS-a