Radončić: Moj plan nikada neće biti kao Džaferovićev

Na svom Instagram profilu bivši ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a Fahrudin Radončić objavio je da migrantski plan Šefika Džaferovića nije i nikada neće biti njegov.

Naime, demantovao je jučerašnje navode Džaferovića koje je iznio na N1 televiziji, da su njihovi migratski planovi bili isti, navodeći da je Džaferović “predsjednička marioneta koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji” i da opet pokušava “da dezavuiše javnost”.

– Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti”, napisao je Radončić, i dodao:

– Nije isti i nikada neće biti! Objasnio je i zbog čega.

– Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali). Za ovu mu priliku objavljujem samo dva takva dokumenta. Ako koza laže, rog ne laže!, napisao je Radončić.

(N1, Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Aljoša Čampara: Reforma uređenja javne sigurnosti je neophodna

Naredna vijest

Osam smrtnih slučajeva izazvanih virusom COVID-19 u Sjevernoj Makedoniji, 134 novozaraženih