SDA: Pozivamo građane da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera

Kolegij Stranke demokratske akcije održao je danas sjednicu, a kako je saopćeno, donesena su četiri zaključka.

Iz SDA pozivaju građane BiH da se u doba korona virusa pridržavaju preporučenih mjera zaštite. Između ostalog, pozdravljen je dogovor o zajedničkim kandidatima za načelnike opština u Srebrenici i Velikoj Kladuši.

Zaključci su u nastavku.

1. Pozivamo građane da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe, jer to je jedini način da se spriječi povratak i širenje koronavirusa sa svim zdravstvenim, ekonomskim i drugim posljedicama.

2. Ponovo pozivamo Vijeće ministara BiH da u parlamentarnu proceduru hitno uputi prijedlog budžeta Bosne i Hercegovine sa osiguranim sredstvima za održavanje općinskih izbora i saniranje posljedica epidemije koronavirusa.

3. Obzirom da je SDA blagovremeno dostavila službeni prijedlog kandidata za ministra sigurnosti BIH, pozivamo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da hitno u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog za imenovanje prof.dr. Selme Cikotića za ministra sigurnosti, kako bi se omogućilo efikasno funkcionisanje Ministarstva u očekivanom pogoršanju migrantske krize.

4. Pozdravljamo dogovor stranaka o zajedničkim kandidatima za općinskog načelnika u Srebrenici i Velikoj Kladuši, te pozivamo sve ostale probosanske stranke da se pridruže ovoj inicijativi. Istovremeno, pozivamo sve probosanske stranke da dogovor o zajedničkom nastupu za izbore prošire na sve općine u entitetu RS što je u interesu svih povratnika.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Vrhovni sud SAD-a presudio: Otpuštanje LGBT radnika kršenje građanskih prava

Naredna vijest

(VIDEO) Iskustva djece tokom genocida u Srebrenici