0786f5b45a3259585d7f884a623cf782
0786f5b45a3259585d7f884a623cf782

Rezultati sastanka SNSD-a i DNS-a: Koalicija opstaje osim u Prijedoru

11.06.2020.

Na sastanku kojeg su predvodili predsjednik stranke SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik stranke DNS-a Nenad Nešić dogovoreno je kako će koalicija opstati na svim nivoima osim u Prijedoru gdje će obje stranke imati pravo da imenuju svog kandidata za gradonačelnika.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je da će ova stranka podržati kandidata DNS-a za načelnika Lopara, a da će DNS podržati njihove kandidate u mnogim lokalnim sredinama. On je pojasnio da je jedini problem u saradnji dvije stranke nastao na lokalnom nivou u Prijedoru.

– Ono što je za nas neprihvatljivo jeste da se prave koalicioni sporazumi sa SDS-om i PDP-om u vrijeme izbora – rekao je Dodik.

Nešić je rekao da nemaju sklopljen koalicioni sporazum ni sa SDS-om, ni sa PDP-om, a da animozitet u Prijedoru u lokalnim organizacijama stranaka nije moguće prevazići dekretom ili naređenjem partijskog vrha.

– Naša koalicija nije upitna na republičkom i nivou Bosne i Hercegovine – kazao je Nešić i dodao da u Prijedoru DNS neće sklapati koalicione sporazume sa opozicionim partijama.

Prošle sedmice predsjednik Vlade bh. entiteta Republike Srpske Radovan Višković (SNSD) razriješio je dužnosti ministricu uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić (DNS), nakon čega je DNS zatražio sastanak sa SNSD-om.

(Anadolija, N1)

Idi naVrh

Don't Miss