Medietik: Po tadašnjim tržišnim cijenama su nabavljeni svi respiratori i ventilatori

Po tadašnjim tržišnim cijenama nabavljeni su svi respiratori i ventilatori za intenzivnu njegu u Republici Srpskoj, a specifikaciju respiratora dala je struka, odnosno stručni ljekari u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, poručili su Srni iz preduzeća Medietik.

Iz ovog preduzeća kategorično su odbacili zlonamjerne i netačne tvrdnje predstavnika PDP-a koji pokušavaju da prikupe jeftine političke poene, iznoseći neistine da su respiratori i ventilatori za intezivnu njegu nabavljani po jednoj a isporučeni po tri puta skupljoj cijeni.

Iz preduzeća Medietik podsjećaju javnost da su respiratori i ventilatori za Republiku Srpsku nabavljani u jeku pandemije virusa korona u svijetu, kada su bili otežani distributivni kanali a pojedine države su jednostavno vršile zaplijene aviona sa medicinskom opremom ako bi se avion našao na njihovoj teritoriji da bi za sebe zadržali medicinsku opremu.

Iz ovog preduzeća su pojasnila da je nabavna cijena respiratora bila 59.500 eura, bez troškova uvoza, špedicije i transporta do samog odredišta, dok je prodajna cijena bila 134.455 KM, jer je ovo preduzeće platilo uvoznu špediciju i manipulativne troškove.

– Ukoliko pojedine političke partije i mediji i dalje budu navodili netačne navode u vezi sa našim preduzeće bićemo prinuđeni da zaštitu zatražimo na sudu, jer nećemo dozvoliti da plasiranjem neistina u javnosti pokušavaju da srozavaju ugled naše kuće – istaknuli su. 

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Parlament BiH uputio zahtjeve Vijeću ministara i Ministarstvu pravde

Naredna vijest

Sastanak kriznih štabova FMZ: Svjesni smo mogućnosti pogoršanja situacije