U Republici Srpskoj zabilježeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U zadnja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo RS i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini testirano je 298 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 16 osoba.

Radi se o pet muških i 11 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, 11 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po pet osoba je iz Modriče i Vukosavlja, po dvije iz Prijedora i Čelnica i po jedna iz Banjaluke i Bijeljine.

Od novozaraženih, većina predstavlja porodične kontakte zaraženih radnika iz Fabrike Alfa iz Modriče. Dom zdravlja Modriča i dalje preduzima sve neophodne epidemiološke mjere u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.540 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.069 osoba, a na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 30.648 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u ovom bh. enttietu je 73, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 28, a u opštim bolnicama 45.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 58.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 946 osoba, a nadzor je završen kod 35.132 osoba.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Srđan Puhalo o nepomičnom posmatranju korupcije i kriminala: Digli smo ruke od sebe, ali ne preko noći

Naredna vijest

Identificirane još dvije žrtve genocida u Srebrenici