Sastanak Cvijanović – Satler, poseban fokus na EU integracije

Specijalni predstavnik EU u BiH i šef Delegacije Europske Unije u BiH Johan Satler posjetio je danas predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u državi, sa posebnim akcentom na proces evropskih integracija.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koje BiH treba da ispuni kako bi njen zahtjev za članstvom, sa perspektivom otvaranja pristupnih pregovora od nadležnih institucija EU, bio prihvaćen.

Ocijenjeno je da svi nivoi vlasti u BiH trebaju uložiti dodatne napore za brže i efikasnije sprovođenje reformskih procesa, kako bi se osnažila dalja dinamika evropskog puta.

Predsjednica Republike je ponovila da su institucije Republike Srpske čvrsto opredijeljene za nastavak evropskog puta, kao i brži ekonomski i privredni razvoj, te istakla važnost poštovanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije.

Cvijanović se ovom prilikom zahvalila ambasadoru Sattleru u ime građana RS i u svoje ime, na podršci koju Evropska unija pruža kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja za porodice izbjeglih, povratnika i interno raseljenih lica, kao i na donaciji za prevazilaženje posljedica uzrokovanih epidemijom virusa korona, navedeno je nakon sastanka.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Sutra će biti razmatran Zakon o prestanku mandata VSTV-a od strane Kolegija Doma naroda PSBiH

Naredna vijest

Borenović: “Srebrena malina” je “Jagodica bobica” za ovo što se dešava u Republici Srpskoj