Rezultati testiranja u Hrvatskoj potvrdili da nema novozaraženih

09.06.2020.

Nacionalni stožer objavio podatke da u Hrvatskoj nema novozaraženih od virusa COVID-19.

– U posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba. Od dosad ukupno potvrđenih 2.247 osoba, dosad se oporavilo 2.130 osoba. Preminulo je stotinu i šest osoba. Još je 11 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.247 osoba zaraženih koronavirusom, a 2.130 osoba se oporavilo.

Preminulo je stotinu i šest osoba. U Kliničkom bolničkom centru u Splitu na respiratoru su preminule dvije osobe. Jedna osoba, ženskog spola, rođena 1941. godine koja je imala prateće dijagnoze arterijsku hipertenziju, astmu, kronični gastritis i glaukom. Druga osoba, također je ženskog spola, rođena 1941. godine imala je prateće dijagnoze arterijsku hipertenziju i sarkoidozu.

Dosad je testirano ukupno 69.115 osoba, a u posljednja 24 sata njih 249 – priopćio je Nacionalni stožer. 

Nova odluka

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss