Borenović: “Srebrena malina” je “Jagodica bobica” za ovo što se dešava u Republici Srpskoj

09.06.2020.

Banjalučka privatna firma je prodala Fondu za javno zdravstvo 50 respiratora po cijeni od 146 hiljada KM po komadu, a te iste respiratore je ta firma nabavila po cijeni od 56 hiljada maraka.

Riječ je o firmi Medietik d.o.o. preko koje je u proteklih par mjeseci obavila preko 80 posto nabavki.

Rekao je ovo na konferenciji za novinare Branislav Borenović, predsjenik PDP-a, koja je bila posvećena javnim nabavkama u toku vanrednog stanja- od 15. marta do danas, a koja, kako je ocijenio, ima sve elemente ozbiljne pljačke narodnog novca.

Prema njegovim riječima pod hitno treba formirati Anketni odbor NSRS koji bi utvrdio činjenice o tome kako su institucije Republike Srpske trošile javni novac prilikom javnih nabavki tokom trajanja vandrednog stanja u Republici Srpskoj.

– Ovo je samo jedna sporna nabavka u moru njih koje su se odigrale u prošlim mjesecima. „Srebrena malina“ je „Jagodica Bobica“ za ovo što se dešava kod nas – istakao je Borenović.

 

Svi ukupno uvezeni respiratori u RS, kako je rečeno na konferenciji za novinare, vrijedili su oko šest miliona a iz Fonda zdravstvenog osiguranja je plaćeno oko 15 miliona KM.

(Buka, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss