BiH za Sloveniju “epidemiološki nesigurna” država

Slovenija je objavila novi popis “epidemiološki sigurnih” država na kojem nema BiH.

U Sloveniju tako od ponedjeljka bez ranije obvezne 14-dnevne karantene mogu ulaziti i državljani i rezidenti iz Njemačke, Grčke, Švicarske, Bugarske, Kipra, Češke, Estonije, Finske, Islanda, Latvije, Litve, Lihtenštajna, Norveške i Slovačke.

Odluka vlade o tome donesena je na temelju praćenja epidemiološke situacije u članicama Europske unije i državama u regiji, pri čemu slovenski epidemiolozi upozoravaju na kritičan porast novih dnevnih zaraza u Sjevernoj Makedoniji, ali i pogoršanje stanja u Srbiji i Bosni i Hercegovini, navodi slovenski portal “Zurnal24.si”.

– Slovensku granicu treba regulirati tako da svi koji dolaze iz Sjeverne Makedonije, pa i slovenski državljani, moraju u 14-dnevnu karantenu – kazao je u nedjelju slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, te dodao da je stanje u Sjevernoj Makedoniji na rubu veće epidemije, prenosi portal.

Slovenski ministar nije isključio ni mogućnost da ponovno dođe do zatvaranja granica, pa tako i one s Hrvatskom u kojoj je epidemiološka slika slična kao i u Sloveniji, ako bi došlo do većeg pogoršanja epidemiološke slike.

(Hina, N1)

Prethodna vijest

Jacinda Ardern: Na Novom Zelandu nema više slučajeva zaraze koronavirusom

Naredna vijest

Mađarska policija otkrila tunel ispod granice sa Srbijom za šverc migranata